Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Jaz bi tudi pod zvezdami

Jaz bi tudi Kinodvor
Pod zvezdami na Ljubljanskem gradu si lahko ob 21.30 ogledate presunljivo dramo Jaz bi tudi (Yo, también), ki prikazuje prvega Evropejca z Downovim sindromom, ki mu je uspelo diplomirati.

Štiriintridesetletni Daniel (Pablo Pineda) je prvi Evropejec z Downovim sindromom, ki mu je uspelo diplomirati. Zaposli se kot socialni delavec v Sevilli, kjer spozna svobodomiselno sodelavko Lauro (Lola Dueńas). Daniel in Laura se hitro spoprijateljita, kar vzbudi pozornost njunih sodelavcev in družin. Edinstveno razmerje se zaplete, ko se Daniel v Lauro zaljubi. Uporniški duši se ne uklonita nobenim družbenim normam; oba najdeta prijateljstvo, pa tudi ljubezen, kakršne poprej še nista poznala.

Jaz bi tudi (Yo, también) je lani prejel številne nagrade. Nagrada goya (španski oskar) je šla v roke Loli Dueńas za najboljšo igralko in Guilleu Milkywayu za najboljšo izvirno pesem. Na festivalu v San Sebastianu je nagrado srebrna školjka prejel Pablo Pineda za najboljšega igralca, za najboljšo igralko jo je prejela Lola Dueńas, ki jo je španski sindikat igralcev nagradil s še eno nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Cena vstopnice je 3,80 evra. V primeru dežja projekcija na Ljubljanskem gradu odpade ali je prekinjena. Odpovedan/prekinjen film se predvaja naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru (število sedežev je omejeno: 197).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.