Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Jesenski sladcorji

Godibodi Bojan Stepančič
Godibodi. V jesenski ediciji se bosta predstavila Eva Hren z zasedbo Sladcore in Rudi Bučar.

Po petih spomladanskih izvedbah festivala Godibodi zadruga Celinka za jutri prvič pripravlja tudi jesensko različico, ki bo letos svoj prostor našla na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana.

“Celinka se trudi povezati ljudi, ki imajo ljubezen do glasbe in to počnejo z nekim presežkom,” o založbi oziroma zadrugi, pri kateri je v petih letih izšlo 44 plošč, pravi njen vodja Janez Dovč. To velja tudi za osrednji imeni jesenskega dela festivala – Rudija Bučarja, ki bo predstavil ploščo Rudi Bučar in Istrabend, ter Evo Hren, ki na albumu Etnosoul nadaljuje zgodbo slovenskih ljudskih pesmi.

Ljudsko in avtorsko

Medtem ko je nekdanja članica skupine Katrinas, ki zadnjih nekaj let uspešno stopa po svoji poti, album ustvarila z zasedbo Sladcore, predvsem pa ob pomoči bobnarja Blaža Grma, je Bučar, znan kot večkratni nagrajenec Slovenske popevke, k sodelovanju med drugim povabil istrsko klapo Lungomare iz Umaga.

“Zelo sem počaščen, da sem lahko del te zgodbe, ker vidim, da imamo skupne glasbene vrednote. Počaščen pa sem tudi, ker sem del tega festivala, ker gosti glasbenike, ki naj bi šli čez, naprej od tega, kar se večinoma sliši na radijskih postajah,” se nad sodelovanjem s Celinko navdušuje Bučar, ki na novi plošči nadaljuje prearanžiranje istrskih napevov, več pozornosti pa namenja tudi avtorskim komadom. Kako se glasijo, bo v živo, tako kot Evine skladbe, mogoče slišati jutri ob 20. uri, za vstopnice pod zvezdami pa boste odšteli po 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.