Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

"Jugoslavije" v finalu Evrovizije ne bo

Evrovizija EPA
Švedski Malmö je gostil še drugi predizbor za pesem Evrovizije, v katerem je bilo izbranih še deset finalistov za sobotni veliki šov.

Iz drugega predizbora za pesem Evrovizije so se izmed 17 udeležencev naprej uvrstili predstavniki Madžarske, Azerbajdžana, Gruzije, Romunije, Norveške, Islandije, Armenije, Finske, Malte in Grčije. Izpadla pa je tudi Makedonija, še zadnja predstavnica nekdanje Jugoslavije. 

Deset izmed omenjenih 17 nastopajočih se bo skupaj s predstavniki desetih zmagovalnih držav iz prvega predizbora – Moldavijo, Litvo, Irsko, Estonijo, Belorusijo, Dansko, Rusijo, Belgijo, Ukrajino in Nizozemsko, preizkusilo v finalu.

Dvajsetim državam iz obeh predizborov se bo v finalu neposredno priključil še blok t. i. velikih pet – Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije in Italije – ter država gostiteljica Švedska. Tudi drugi izbor, ki je bil znova v znamenju šova nastopajočih, je, tako kot prvega in finale, vodila švedska komičarka in televizijska voditeljica Petra Mede.

Hannah v finalu ne bo

Slovenski predstavnici Hannah se s skladbo "Straight into Love" ni uspelo prebiti med deseterico, s tem se je v prvem predizboru pridružila ostalim državam nekdanje Jugoslavije – Hrvaški, Srbiji in Črni gori, ki so prav tako ostale pred vrati finala.

Nosilno pesem letošnje Evrovizije sta napisala nekdanja člana zasedbe Abba Benny Andersson in Björn Ulvaeus. Za pesem "We Write the Story", ki bo prvič izvedena na začetku finalnega tekmovanja, sta moči združila s švedskim didžejem in producentom Aviciijem.

Letošnji 58. Eurosong po lanski zmagi Švedinje Loreen gosti Švedska. Lani je v Bakuju Slovenijo predstavljala Eva Boto, ki pa se prav tako kot letos Hannah ni uvrstila v finale.

Komentarjev 1
  • Darko 23:53 16.maj 2013.

    A. F. / Malmö / STA 16. 5. 2013, 07:49 / Osveženo: 16. 5. 2013, 23:08KAJ VAM ŠE ZDAJ NI JASNO DA jugoslavije ni več in da ste popolnoma nezanimivi s temi teksti, bivše republike, jugoslavija, tito ...prikaži več in ostala navlaka. jugoslavije ni več, jugoslavije ni več