Magazin > Film & Glasba & TV
971 ogledov

Križanke na nogah!

telesni stražar Festival Ljubljana
Slovensko občinstvo že od ponedeljka navdušuje muzikal The Bodyguard (Telesni stražar) iz leta 2012, ki temelji na istoimenskem trilerju, ki je bil posnet leta 1992.

Generacija X bo ta teden prišla na svoj račun. V sklopu Festivala Ljubljana je namreč že od ponedeljka na sporedu muzikal Telesni stražar, ki si ga je mogoče ogledati še do petka.

Le kdo se ne spominja ljubezenske zgodbe med telesnim stražarjem Frankom, ki ga je igral Kevin Costner, in njegovo varovanko, pevko Rachel, ki jo je upodobila žal že pokojna Whitney Houston. Enako uspešen kot film je bila glasba. Pesmi, kot so I Will Always Love You, Run To you, I have Nothing, radijske postaje še vedno rade vrtijo.

Da Whitney, ki je umrla leta 2012, še dolgo ne bo pozabljena, dokazujejo tudi Križanke, ki so bile že drugi večer zapored nabito polne. Poleg pesmi iz filma smo lahko slišali tudi nekaj drugih pevkinih legendarnih hitov, na primer Greatest Love of All, One Moment in Time, absolutni hit večera pa je bila pesem I Wanna Dance with Somebody, s katero so se  umetniki poslovili od občinstva in ga dvignili na noge. 

telesni stražar | Avtor: Festival Ljubljana Festival Ljubljana

Muzikal je potekal v režiji in koreografiji uglednega britanskega umetnika Mykala Randa, ki je, kot pišejo na spletni strani festivala, kariero začel kot nastopajoči v predstavah, nato napredoval v osebo, ki nadzira plesalce in skrbi, da je vse popolno, sedaj pa je postal še koreograf in režiser svojih predstav. "V Ljubljani je postavil že več uspešnih muzikalov, kot so Lasje  (2011), rock opera Jezus Kristus Superzvezda  (2012), Briljantina  (2013), Evita  (2014), Chicago  (2021) in Zgodba z zahodne strani  (2022)." Glavni vlogi v Telesnem stražarju so zaupali Rhianni-Louise McCaulsky, ki je sodelovala pri produkcijah, kot sta Muzikal Tine Turner in Mormonova knjiga, ter Normanu Bowmanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.