Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Krvava grofica za zamudnike

Zgodovinska drama o vzponu in padcu zloglasne madžarske grofice Bathory, ki je v Žurnal24 main
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Krvava grofica, ujemite ga ob 19. uri.

Madžarska na začetku 17. stoletja. Grofica Elizabeta Bathory (Julie Delpy) velja za najmogočnejšo žensko v kraljestvu. Je lepa, pametna in neuklonljiva. Ko po moževi smrti spozna veliko mlajšega plemiča Ištvana (Daniel Brühl), se vanj na smrt zaljubi.

Toda srečna ljubezen ne traja dolgo. Ištvanov oče, grof Turzo (William Hurt), ki želi Elizabeto uničiti in se polastiti njenega premoženja, prisili sina, da prekine ljubezensko zvezo. Elizabeta ne sluti, da je bila žrtev politične zarote. Prepričana je, da jo je mladi ljubimec zapustil zato, ker se je postarala. V obupu in obsedenosti začne verjeti, da ji lahko le kopanje v deviški krvi povrne nekdanjo lepoto in večno mladost.

Julie Delpy (Dva dni v Parizu) nastopi v vlogi režiserke, scenaristke in Elizabete Bathory, za film pa je napisala tudi glasbo.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.