Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Kunigunda bo zadela Velenje

Izpoved porno dive Goran Petrašević
V petek se ob Škalskem jezeru v Velenju začenja 14. Festival mladih kultur Kunigunda, ki bo tudi letos postregel s koncerti, gledališkimi, plesnimi in športnimi doživetji, ki jih ne smete zamuditi.

14. festival mladih kultur Kunigunda bo v Letnem kinu ob Škalskem jezeru, ki ga številni poznajo kot "velenjske križanke", odprl Kiril Džajkovski z orkestrom najboljših makedonskih glasbenikov, noč pa bo poživil z interkulturnim šokom vrhunske elektronike s tradicionalnim balkanskim melosom in afro-karibskimi pridihi, nam je povedala tiskovna predstavnica za stike z javnostmi Tina Felicijan.

Kunigunda bo tako Velenje zadela s pestrim programom, med katerim bo vsak mladi nadebudnež našel nekaj za svojo dušo. "Kot je težko definirati mlade kulture, je težko definirati rdečo nit festivala. Letos smo predvsem želeli potipati našo mladinsko kulturo in smo k programskemu sodelovanju povabili zelo velik krog mladih, ki so izrazili svoje želje, na katerih je osnovan program. Mislim, da nam je uspelo pripraviti bogat, svež, mednarodno pisan in kvaliteten program, z nasveti pa so pomagali tudi dolgoletni ustvarjalci Kunigunde," meni programski vodja Janko Urbanc.

Ker Velenje, kot pravi Felicijanova, še vedno slovi po stereotipnih lastnostih industrijskega mesta, bo Kunigunda skušala prodreti s sloganom Sr(e)čno iz Velenja!, ki nosi podobno sporočilo kot lanski Punka nam man'ka. "Srčno, srečno iz Velenja je sporočilo letošnje Kunigunde. Srečno je naš lokalni rudarski pozdrav. Srčno pa zato, ker hočemo svoje veliko srce pokazati navzven. Veliko je negativnega poročanja o Velenju. Ampak ni vse črno: mladi imamo možnost biti kreativni in imamo možnost pokazati tudi kaj navzven, zato smo s tem sloganom zadeli," razlaga Urbanc.

Dnevni program boste lahko spremljali tudi na Žurnalovi Sceni, in sicer v sekciji Kaj dogaja?.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.