Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Kunigunda divja po Velenju

Kiril Džajkovski
1/21
Goran Petrašević
V petek, 19. avgusta 2011 je 14. Festival mladih kultur Kunigunda udarno odprl makedonski DJ Kiril Džajkovski, ki je obiskovalce Velenjskih križank razvnel z balkanskim melosom in afro-kraibskimi ritmi. Rajanje, ki bo po Velenju divjalo vse do sobote, 27. avgusta, so v prvih festivalskih dneh popestrili tudi Khuda, ŠKM Banda, k festivalskemu vzdušju pa so veliko pripomogle tudi številne delavnice.

Bučni koncerti, vključno z otvoritvenim Kirila Džajkovskega, delavnice in umetniški projekti so minuli konec tedna v Velenje privabili več kot tisoč radovednežev, ki so se tako ali drugače poveselili na 14. Festivalu mladih kultur Kunigunda. Kot je za Žurnal24.si povedala predstavnica za stike z javnostjo Tina Felicijan, na otvoritvenem koncertu niso uživali le obiskovalci, temveč tudi Kiril. "Mi damo vedno vse od sebe. Želimo ustvariti magični spoj energije s publiko in tokrat nam je res uspelo. Bilo je fenomenalno!" navdušenja ni skrival makedonski didžej in dodal, da ga je povsem prevzel velenjski Letni kino.

Svoje mojstrske glasbene prijeme je dokazal tudi britanski duet bobnov in kitar Khuda, pred eMCe placem pa so plesni nadebudneži poskakovali v ritmih post-rock alternativne zasedbe ŠKM Banda. Nedeljsko razpoloženje je popestrila prostorska inštalacija bratov Matevža in Primoža Časa z naslovom You art, pod zvezdami se je večglava množica zibala v zvokih 50-ih, ki jih je zakrivil Big Band Vox, v goste pa je povabil 6pack čukurja, Sanjo Mlinar in Aleša Hadalina.

Dobre energije bo še več
Obiskovalci so si med drugim lahko ogledali nekaj uličnih predstav, se udeležili odkritja prve geodezične kupole v Velenju, se pomudili ob grafitiranju stare klasirnice premoga, čas pa so si skrajšali tudi na Kunigundinih delavnicah.

Vse do sobote bo v Velenju še kako pestro, pozitivne energije in nasmehov zagotovo ne bo manjkalo. "V naslednjih dneh pričakujemo še več ljudi in še več dobre energije," je po prvih festivalsih dneh povedal programski vodja festivala Janko Urbanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.