Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Kunigunda, kot je še ni bilo

Kunigunda kot je še ni bilo
1/26
Goran Petrašević
V nedeljo, 28. avgusta, se je v Velenju zaključil devetdnevni festival mladih kultur Kunigunda, ki je v zadnjih avgustovskih dneh postregla z več kot dvajsetimi bendi, odprli so več prostorskih inStalacij in razstav, obiskovalci pa so se lahko udeležili tudi glasbenih in športnih delavnic ter ulično-gledališke predstave.

Štirinajsti festival mladih kultur Kunigunda je letos obiskalo okoli 8500 ljubiteljev alternativne kulture, je za zurnal24.si sporočila tiskovna predstavnica Tina Felicijan. V devetih dneh je Kunigunda zasedla velenjske ulice, podhode, Velenjski grad, pa tudi eMCe plac, Dom kulture in Titov trg, obiskovalci pa so lahko prisluhnili različnim glasbenim zvrstem. Tako so za plesni adrenalin poskrbeli Kiril Džajkovski, Superhiks, Terrafolk z Anjo Bukovec in Noctiferia.

Festivala, kot je bil letošnji, v Velenju še ni bilo, je še povedala Felicijanova in dodala, da je to šele začetek: "Prihodnje leto bo namreč Kunigunda vodilni festival na področju alternativne mladinske kulture v projektu EPK Maribor 2012. Dogodki bodo potekali celo leto, prvi pa bodo predvidoma že decembra. Zadnji avgustovski dnevi pa bodo spet posvečeni urbanemu razgrajanju, za katerega bodo poskrbela najbolj zveneča imena evropske alternativne scene."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.