Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Laibach v Mariboru

19. maja boste v Mariboru lahko uživali v ritmih skupine Laibach. (Foto: Miro Ma
1/2
Žurnal24 main
19. maja bo v mariborskem Narodnem domu nastopila skupina Laibach, kar bo njihov še edini napovedani koncert v Sloveniji v sklopu obeležitve 30 let delovanja skupine.

Skupina Laibach bo v sklopu njihove turneje Revisited 19. maja nastopila v Narodnem domu v Mariboru. To bo njihov edini še napovedani nastop na slovenskih tleh ob 30. obletnici delovanja skupine, v sklopu katere imajo 66 koncertov po celi Evropi.

Koncert Laibach Revisited predstavlja nove verzije legendarnih skladb z začetkov njihovega delovanja v osemdesetih letih, kot so Mi kujemo bodočnost, Brat moj, Smrt za smrt, Ti, ki izzivaš ter Država. Skupina bo prvič v Sloveniji predstavila tudi nove predelave pesmi s plošče Opus Dei ter svoj železni repertoar s plošč Nato, WAT in Jesus Christ Superstar.

Koncerti v Londonu, Barceloni, Parizu, Madridu ...

V sklopu tretjega dela turneje Revisited so 11. maja nastopili na tridnevnem Short Circuit Electronic Music Festival v Londonu, kjer so imeli svoje nastope že Pink Floyd, The Doors, Jimi Hendrix in slavna gledališka skupina Living Theatre. Pred in po nastopu skupine Laibach pa sta na istem odru didžejala člana skupine Depeche Mode Andy Fletcher in Martin Gore.

Dva dni prej so imeli Laibach razprodan koncert v barcelonskem muzeju moderne umetnosti MACBI, v okviru turneje pa so nastopili še v švicarskem Bulleju, Parizu, Lillu, Madridu in na Dunaju. Pariški koncert je potekal v znameniti dvorani Le Divan du Monde na Montmartru poleg lokala Moulin Rouge.

Zaključek turneje v Zagrebu
Skupino do konca turneje čaka še nekaj koncertov, zaključili pa bodo v Zagrebu, kjer je Laibach v zgodnjih osemdesetih letih izpeljal nekaj svojih usodnih koncertov, med drugim tudi nastop na Glasbenem bienalu leta 1983.

Te dni pa je bil lansiran tretji teaser o filmu Iron Sky, za katerega skupina pripravlja tudi glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.