Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Ljubezen ali Overjena kopija?

Bi se tudi vi znali tako dobro pretvarjati? (Foto: Kinodvor) Žurnal24 main
Na veliko platno Kinodvora ob 21. uri prihaja Overjena kopija (Copie conforme), ki si jo lahko ogledate vse do 22. marca.

On (William Shimell) je angleški predavatelj umetnostne zgodovine in literature, Ona (Juliette Binoche) lastnica galerije. V času enega popoldneva se spoznata, odpeljeta na izlet v toskansko podeželje, si privoščita kosilo, obiščeta galerijo in razpravljata o umetnosti, ljubezni, odnosih in protislovnosti njegove teze. Ko ju natakarica zamenja za zakonski par, se spontano prepustita igri vlog. Pretvarjata se tako dobro, da je videti, kot da sta postala eno ali pa sta skupaj že od nekdaj. Odnos med navideznima neznancema postane prava neznanka: gre za ljubezen ali overjeno kopijo?

Zgodba o naključnem srečanju moškega in ženske v majhni vasici na jugu Toskane je čisto običajna zgodba, ki se lahko pripeti komurkoli in kjerkoli. Najnovejši film velikega iranskega avtorja Abbasa Kiarostamija je prvi igrani celovečerec, ki ga je režiser posnel v Evropi.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.