Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Los Explosivos na turneji po Sloveniji

Los Explosivos Žurnal24 main
Los Explosivos se bodo v okviru svoje nove evropske turneje ponovno ustavili tudi v Sloveniji. Tokrat prihajajo v okviru turneje tudi prvič v Ljubljano.

Štirje fantje iz Mehike igrajo garažni rokernol iz šestdesetih. Sabu, kitarist skupine, spominja na sina Franka Zappe ali na mehiško verzijo Jimija Hendrixa, Kasko, za bobni in na vokalu, je virtuoz kvarteta (el virtuoso of the quartet), Alonso je na odru zelo kul in magnet za ženske, ki jih vname s svojo frizuro in bas kitaro, medtem ko je Carlos zadolžen za poseben dotik na ritem kitari.

"Los Explosivos je resnično unikaten in direkten bend, neustrašen in z veliko energije, ki te prevzame z navdušujočim rokenrol napadom. Vsak nastop je unikatno in posebno doživetje, lahko bi rekli, da so posebni, najboljši garažni mehiški garažni rock bend in eden boljših te vrste na svetu. Leta 2008 so se prvič odločili predstaviti se  tudi v Evropi in od takrat dalje redno, vsako leto, nastopajo na večmesečnih turnejah. Letošnja turneja je njihova 6. zaporedna turneja," pravi organizator.

Los Explosivos se bodo v okviru svoje nove evropske turneje ponovno ustavili tudi v Sloveniji. Tokrat prihajajo v okviru turneje tudi prvič v Ljubljano. V torek, 16.aprila, ob 21.uri bodo v okviru Orto festa predskupina Mehičanov Los Explosivos domači rokerji KILL KENNY, ki so bili na STG (Slovenski teden glasbe) izbrani za nastop na Exitu in dunajskem Wave Festivalu. Kasneje bodo Los Explosivos videli še v Kranju (Trainstaiton Squat), Mariboru (Kino Udarnik), S.JURIJU (Jűrjevo je) in v blejskem klubu Kult.

Še pred turnejo predstavljajo novi single Barracuda/El Mas Cruel (the Crusher), ki je kot klasičen vinilni single izšel za založbo Working on your Career records in bo na voljo na turneji, obenem pa je ponujen tudi kot brezplačen single in se ga lahko pretoči s spleta. Single je naletel na odličen sprejem v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.