Magazin > Film & Glasba & TV
1666 ogledov

Magnifico praznoval, kot se spodobi!

Magnifico
1/17
Anže Petkovšek
Hotel je napolniti Tivoli, na koncu pa so po šivih pokale Stanežiče.

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko glasbeno sceno. Enfant terrible slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, predstavil Silvijo in Emanuelle, odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. Besedi čefur je vdahnil ponos, t.i. pedrom, lezbijkam in ostalim manjšinam je dal legitimnost. "Naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil ex port-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici," so zapisali organizatorji koncerta, s katerim je pevec včeraj proslavil 30 let ustvarjanja. 

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel več kot 1000 koncertov doma in po svetu. Njegove pesmi se vrtijo v 53 državah sveta. Pesem Pukni zoro je kmalu po izdaji skoraj ponarodela. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, kar je ponovil še trikrat.

Včeraj pa je napolnil golf center v Stanežičah. Za nekatere obiskovalce je bila pot tja prava nočna mora. Organizatorji so obiskovalcem svetovali, naj na koncert ne pridejo z osebnimi avtomobili, temveč raje koristijo javni prevoz, ki je bil brezplačen. Pri Ljubljanskem potniškem prometu so zaradi koncerta uvedli dodatne avtobuse, ki so bili označeni z napisom MAGNIFI3O. Bilo jih je premalo ... 

"Tukaj je ogromno ljudi, v petih minutah so prišli štirje avtobusi, samo eden je ustavil in vkrcalo se je lahko le nekaj ljudi, vsi drugi niso niti ustavili," nam je povedala bralka, ki je na prevoz čakala pri Aleji v Šiški. Po več kot pol ure čakanja je en avtobus le ustavil in bralka se je uspela zriniti nanj. "Zdaj je problem, ker vse stoji. v dvajsetih minutah smo prišli od Aleje le malo dlje od Mercatorja Šiška. Google zemljevidi pravijo, da bomo potrebovali še pol ure do prizorišča," nam je povedala. Mnogo ljudi, tudi ona, je zato zapustilo avtobus in se je proti prizorišču napotilo peš. 

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.