Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Manu prestavljen na Gospodarsko razstavišče

Manu Chao Manu Chao promo
V Ljubljani drevi aktivistično-optimistični Manu Chao

Ljubljano bo drevi obiskal rock kvartet Manu Chao La Ventura, ki bo odigral nabor legendarnih pesmi špansko-francoskega glasbenika, kot so Bongo Bong, Clandestino in Me Gustas Tu. Po besedah organizatorjev se bo koncert, ki bi moral biti pred Cvetličarno, zaradi slabe vremenske napovedi preselil na Gospodarsko razstavišče.

Manu Chao se v Ljubljano vrača s starima znancema, kitaristom Madjidom in bobnarjem Philippom Teboulom, ter dodatno okrepljen z basistom Gambeatom, so zapisali organizatorji, ki poudarjajo, da bo za ljubitelje glasbenikove lirike in zvoka posebna poslastica tudi predstavitev novih pesmi, ki bodo šele izšle.

Priznani glasbenik, popotnik in aktivist Manu Chao, rojen José-Manuel Thomas Arthur Chao Ortega, v svojem glasbenem izrazu spaja različne kulture in glasbene žanre. V njegovi glasbi se pojavljajo vplivi punka, rocka, skaja, reggaeja, funka in šansona. Kariero je glasbenik, ki prepeva v številnih jezikih, med drugim v francoščini, španščini, angleščini in galicijščini, začel v prvi polovici 80. let minulega stoletja, ko je s prijatelji vzpostavil rockabilly zasedbo Hot Pants. Leta 1987 je z bratom Antoinom in bratrancem Santiagom Casariegom ustanovil zasedbo Mano Negra, ki je s predelano različico pesmi Hot Pants Mala Vida doživela prvi večji uspeh v Franciji.

Z Mano Negro je Manu Chao posnel pet studijskih albumov, pozneje pa samostojno še šest studijskih in en koncertni album, med njimi album Clandestino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.