Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Maratonci tik pred finišem

God Damn It, Boys (zgoraj) bodo danes nastopili skupaj z Errorist v Kranju. (Fot Žurnal24 main
Klubski maraton.
 Končuje se tek za najboljšega med mladimi bendi.

Šest zasedb letošnjega Klubskega maratona Radia Študent (RŠ), ki se bo končal s finalnim nastopom 5. novembra na Metelkovi, se bo ta konec tedna znova predstavilo na petih klubskih koncertih po Sloveniji.

"Gre za dogodek, ki vsako leto podpira domačo mlado ustvarjalnost, ji omogoča izkušnjo intenzivne turneje, da večjo prepoznavnost in izkušnje z različnimi mediji ter jim hkrati omogoča snemanje dveh skladb v studiu," pojasnjuje Luka Zagoričnik, glasbeni urednik RŠ, in dodaja, da sta najprepoznavnejši skupini, ki sta do zdaj izšli iz maratona, zagotovo Melodrom in Moveknowledgement.

Maratonci in koncerti konec tedna

Spock Studios in Sportbilly krši embargo – danes v laškem ŠMOCL, jutri v Prostoru v Šentjurju

It's Everyone Else in Stojan Knežević – danes v Hiši kulture v Pivki, jutri v idrijskem Swenaku

Errorist in God Damn It, Boys – danes v AKD Izbruh, Kranj

Promocija za bend
"Nekatere zasedbe imajo potencial, da vstopijo v mainstream, nekatere pač funkcionirajo v manjših okvirih, ki pa niso nič manj pomembni," potencial sodelujočih bendov komentira Zagoričnik in dodaja, da maraton opozarja tudi na probleme klubske infrastrukture.

Po besedah Jake Bergerja, vodje zasedbe Sportbilly krši embargo, ki letos sodeluje na maratonu, je dogodek zlasti promocija za bend: "Na koncu vseeno ljudje odločajo o tem, kaj jim je všeč," meni.

Pevka Melodroma Mina Špiler pa pravi, da jim je maraton dal zagon, ki traja še danes, čeprav so takrat mislili, da bodo tekali na bolj kratke proge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.