Magazin > Film & Glasba & TV
152 ogledov

Mojca: Je pa dejstvo, da ima debelo rit

Mojca Javh POP-TV-2
Sinoči je iz šova Gostilna išče šefa 2 izpadla Mojca Javh. Z njo smo se pogovarjali o izjavi, ki je razburila komentatorje in gledalce, ter o zvezi z Mirom Senico.

Ste bili presenečeni, da ste včeraj proti Martini izgubili?
Ja, sem presenečena. Zelo mi je žal. Takšno je pač življenje. Gremo dalje …

Savina vas je včeraj primerjala s kokeršpanjelom, ker ste bili videti tako otožno. So vas nominacije prizadele?
Ne, niso me. Vedela sem, da me bo to nekoč doletelo. Sicer sem računala, da bom ostala še kakšen teden dlje. Res mi je žal, da sem izpadla. Nisem bila žalostna kot kakšen kokeršpanjel, malo pa sem bila razočarana.

Vam je žal, da ste na drugi vroči stol posedli Martino. Bi imeli proti komu drugemu več možnosti za obstanek v šovu?
Zagotovo, a to ne bi bila jaz. Zavestno sem se odločila za Martino. Vedno sem bila odkrita, tudi pri nominiranju. Nisem želela taktizirati, ker to ni moj slog.

Vaši sotekmovalci so kot razlog za nominacijo med drugim navedli, da se radi prepirate, da niste dovolj kritični do sebe in da s kritikami na račun drugih ne varčujete, tudi takrat ne, kadar niso na mestu.
Prepirljiva … Povem odkrito, če mi kaj ni všeč ali ko kaj naredijo narobe. O tem z njimi nisem razpravljala "na cigareti", ampak sem stvari poskušala razčisti takoj in odkrito. To pač ljudem ni všeč. Takšna sem in ne bom se spremenila.

Včeraj so bili do vas komentatorji zaradi izjave o Martinini zadnjici precej strogi. Je bilo to upravičeno?
Moram povedati, da sploh nisem vedela, da sem rekla, da ima Martina debelo rit. Vsak reče: "Premakni to rit, levo, desno …" Definitivno nisem hotela biti žaljiva. Na Martino nisem nikoli gledala kot na debelo žensko. Je pa dejstvo, da ima debelo rit.

Smo o vas dobili napačen vtis?
To je bilo napačno prikazano. Tukaj očitno ne gre za ocenjevanje sposobnosti v kuhinji, ampak ocenjevanje značaja in odnosa do sotekmovalcev. Žal mi je, da se včeraj ni ocenjevalo, kakšna sem v kuhinji. Martina je dvakrat naredila zelo veliko napako, samo enkrat je nekaj res super naredila. Vse drugo pa …

Na Facebooku je bilo ogromno komentarjev na vajin odnos z Martino. Nekateri so poudarjali, da ste si jamo izkopali sami? Se strinjate?
Se strinjam. Vedno sem bila zelo direktna. Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem takšna. Danes sem od številnih ljudi dobila pohvalo. Rekli so mi, naj ostanem takšna, kot sem, in naj se ne spremenim, saj je povsod že dovolj blefiranja.

Če bi se lahko vrnili v šov, kaj bi spremenili?
Stara sem 49 let. Mislim, da mene ni več mogoče spremeniti. Martini sem se opravičila. Niti ona niti drugi niso vedeli, da sem omenila njeno zadnjico. To so potegnili iz konteksta. Ni bilo tako mišljeno. Tudi Martina ve, da tega nisem mislila žaljivo. Še to naj povem, da sta meni prleščina in prekmurščina zelo všeč. Žal mi je, da v takšnem narečju ne znam govoriti. Videti pa je bilo, kot da jo imam za manjvredno. Z Martino sva se normalno razumeli. Povedala pa sem ji nekaj stvari, ki ji niso bile všeč.

Komu v šovu najbolj in komu najmanj privoščite zmago?
Najbolj jo privoščim Lidiji. Je res "fejst" dekle, je korektna, pridna. Upam, da bo prišla zelo daleč, malo tudi zato, ker je ženska. Mislim, da bo Martina kmalu izpadla. Ona se ne bo mogla spremeniti. Ona razmišlja v načinu pripravljanja malic. Ta kuhinja pa je drugačna in zahteva širše obzorje. Tega v tako kratkem času ne bo mogla osvojiti.

Mislite, da Martini ne bo uspelo uresničiti želje po delu v restavracijah višjega razreda?
S temi ljudmi sem bila 24 ur na dan. V tem času spoznaš človeka, vidiš njegove navade, vedenje in tako dalje … Mislim, da Martina ni človek, ki bi lahko delal v takšni kuhinji.

Kaj je bil najlepši in kaj najtežji trenutek v šovu?
Najlepši trenutek je bila vselitev v hišo, najtežji pa odhod iz Gostilne.

Kako gledate na Tilnovo javno zaroko. Menite, da gre za samopromocijo?
(smeh) O tem sem veliko razmišljala. Verjetno je tudi malo samopromocijska. Tilen taktizira. Mu pa srečo zelo privoščim. O njegovi Tanji smo se veliko pogovarjali. Ima jo zelo rad. Vesela sem, da se je zaročil. Malo mora biti tudi šova, zato sem vesela, da je to storil pred vso Slovenijo.

Že kmalu po vaši vselitvi v hišo so se mediji razpisali o vaši nekdanji zvezi z Mirom Senico. Vas to preseneča?
Ne, mene novinarji poznajo že od prej. Te zveze ne skrivam. Zelo sva se imela rada, takrat sem zelo uživala. Zgodba je pač mimo. Nič me ne moti. Gre za mojo preteklost ...

 
Komentarjev 6
  • Dušan58 10:50 21.oktober 2013.

    brrrrrrrrrrrr, imaš prav. Senici pa se je z leti okus, če že ne drugo, hvalabogu popravil.

  • Dušan58 10:29 21.oktober 2013.

    Ah Mojca, ne toliko poudarjat da "poveš direktno kar misliš". Tvoji zahrbtni, žaljivi komentarji glede ostalih v gostilni, te postavljajo na laž.Sicer pa bi bilo bolje, da si z tvojo lepoto, pametjo in znanjem kuharstva, pri klevetanju drugih, kar ...prikaži večr tiho. Pejdi raje kuhat tvoje enolončnice in makaronflajš.

  • antitrust 19:10 15.oktober 2013.

    Dejstvo je, da ima Martina debelo rit.Dejstvo pa je tudi, da si ti grda kot smrt ....brrrr