Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Multikulti po balkansko

Village musicians Branislav Brkić
Z dogodkom Balkanska stičišča se v mariborskem Udarniku jutri ob 19. uri začenjajo večeri Multikulti, ki vas bodo enkrat mesečno spremljali vse do konca leta.
Multikulti večeri bodo večeri fotografij, umetnosti kulinarike, dokumentarnega filma in glasbe z različnih koncev sveta.
Multikulturalnost Maribora v Udarniku bo zaživela v dialogu s prebivalci, lokalnimi umetniki, tujci, predstavniki različnih manjšin in posamezniki, ki jih zanimajo drugačni izkazi kulture. Multikulti tako gradi mostove medkulturnega dialoga z daljnimi deželami drugačnih kulturnih ozadij.
Mesec maj in prvega v seriji večerov bo zaznamoval Balkan. Ob 19. uri se pomudite na odprtju fotografske razstave Seoski muzikanti (Village musicians) avtorja Branislava Brkića, ki mu ob 19.30 sledi balkanska kulinarika in glasbeni nastop Marte Kosturske in Zorana Mosića alias ZokySaxa.
Celovečerni dokumentarni film Selo bez žena (Village without women) bo na sporedu ob 20. uri. Avtor filma Srđan Šarenac vas popelje v vas na jugu Srbije, kjer ni niti ene ženske. Bratje Janković se odločijo, da si sami pošiščejo žene. V primeru, da se ne poročijo in ne ustvarijo družine, bo vas Zabrđe namreč izginila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.