Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Na baftah slavili Nesrečniki in Argo

Anne Hathaway
1/4
Reuters
V Londonu so pravkar podelili britansko različico oskarjev, bafte.

V Kraljevi operni hiši v Londonu so podelili nagrade Britanske akademije za film in televizijo – bafte. Velika zmagovalca sta filma Nesrečniki in Misija Argo Bena Afflecka. Prvi je osvojil štiri kipce, drugi pa tri. Affleck je domov odnesel bafto za najboljši film in najboljšega režiserja. Bafto za glavno moško vlogo je osvojil Daniel Day - Lewis (Lincoln),  za glavno žensko vlogo pa  Emmanuelle Riva (Ljubezen). Bafti za stranski vlogi sta pripadli Anne Hathaway (Nesrečniki) in Christophu Waltzu (Django brez okovov). Lincoln je z desetimi nominacijami domov odnesel le nagrado za glavno moško vlogo, film Pijevo življenje, ki je bil nominiran v devetih kategorijah, pa dve. Po dva kipca sta pripadla še Skyfallu, Ljubezni in Dijangu brez okovov.

Prireditev je znova vodil Stephen Fry, nagrado bafta za življenjsko delo pa je prejel britanski režiser, producent in pisec Alan Parker.

Celoten seznam nagrajencev si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.