Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Na Hurts ni prav nič bolelo

Hurts
1/20
Primož Zanoškar
Sinoči se je odvil težko pričakovani koncert britanskega dua Hurts, ki sta v sklopu svoje jesenske turneje premierno nastopila v Zagrebu. Melanholični sintpop duo navdušil nad pričakovanji.

Hurts so včeraj napolnili dobri dve tretjini dvorane Bočarskega doma (nekakšna dvorana za bovling) v Zagrebu, ki sicer sprejme tri tisoč ljudi. Stilsko dovršeni duo, znan po melanholičnih sintpop popevkah za strta najstniška srca, na odru pa doda temačen pridih Laibachov (črne zastave, uniformirane plesalke), je z le dobro uro igranja navdušil tudi številne Slovence.

Lepa dekleta in grdi moški

Najbučnejši odziv so poželi izstopajoči hiti Stay, ki sicer sumljivo spominja na refren pesmi Drops of Jupiter skupine Train, Wonderful Life, ki so ga zaigrali že takoj po uvodni pesmi in Evelyn. Med publiko tokrat začuda niso prevladovali hipsterji, ki bi jih bilo morda takem koncertu pričakovati, so pa prevladovala mlada dekleta, ki so se z visokimi toni svojih glasilk odzivala na vse kar sta Adam in Theo izustila. Moškemu delu sta se morda simpatično zamerila, ko je Theo, seveda v šali, izjavil, da je slišal, da je na Hrvaškem veliko lepih deklet in grdih moških. Vzdušje in performans tega temačnega sintpop dua sta bila za večino publike nad pričakovanji. Zmotile so nas le dolge pavze med menjavami predskupin (changeover) - prvi so nastopili hrvaški Nipplepeople (sicer le pred peščico ljudi v dvorani, ki se je še polnila), za njimi pa britanski indierockerji The Heartbreaks.

Ni slabo za bend, ki je nastal šele pred dvema letoma, svoj prvi album pa sta izdala šele lani. Še posebej pa na teritoriju, ki se (vsaj na mainstream sceni) na tovrstno glasbo še privaja in jo še vedno posluša s kančkom dvoma in nezaupljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.