Magazin > Film & Glasba & TV
71 ogledov

Na počitnice na Impijev otok

Impijev otok je animirani film, posnet po otroški zgodbi, ki jo je napisal Max K Žurnal24 main
V Kinodvorov Kinobalon prihaja ljubka animirana pustolovščina Impijev otok (Urmel aus dem Eis). V Kinodvoru si jo lahko ogledate ob 17. uri.

Profesor naravoslovja Habakuk Tibatong je razvil metodo, s katero lahko živali spregovorijo. Ker so mu njegovi kolegi profesorji to zavidali, je moral zapustiti svojo domovino in se je skupaj s Timom ter govorečo pujso Čunko odpravil na majhen otok Titivu.

Čunka je postala njegova gospodinja, ostale živali pa so morale redno obiskovati pouk govorjenja. Nekega dne pa je na otok priplavala ledena gora, v kateri je bilo zamrznjeno jajce. Vsi prebivalci so nekaj tednov skrbno varovali in greli jajce, iz katerega se je izvalil Implodozaver, vmesni člen med dinozavri in sesalci. Čunka se odloči, da ga bo vzgojila in naučila govoriti kar ona. Ko Impi veselo odrašča na otoku in se zapleta v najrazličnejše dogodivščine, pride glas o implodozavru do zdolgočasenega kralja Pomponela, ki je navdušen lovec in ki se odloči, da mora v zbirko svojih lovskih trofej uvrstiti tudi njega. Tako s slugo Samijem poleti na otok, da bi ga našel. Med prebivalci otoka se hitro razširi vest, da kralj lovi Impija, zato ga hočejo zaščititi. Na begu pred kraljem se Impi zateče v jamo, ki se nahaja pod ognjenikom, ki začne ravno takrat spet delovati. Po dolgotrajnem iskanju ga uspejo Tibatong in njegovi prijatelji rešiti iz težav, v katerih se je znašel Impi.

Seveda pa se zgodba ne vrti le okoli Impija, ampak tudi njegovih prijateljev, pingvina Pinga, ki je očaran nad "fkoljko", v kateri poležava njegov prijatelj, varan Monti, nagaja pa jima Šuš, ki veselo leta naokoli. V bližini otoka pa živi tudi osamljen morski lev Salomon, ki vse dni prepeva žalostne pesmi.

Cena vstopnice je 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.