Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Na večnem potovanju skozi glasbo

Voyage Osebni arhiv
Gostje današnje oddaje Radio 1 za več slovenske glasbe bodo člani skupine Voyage. Predstavili bodo pesem Poletna, katero bo takoj za tem Radio 1 uvrstil tudi na svojo lestvico.

Zakaj ste se poimenovali Voyage?
Ime Voyage se je pojavilo ob dejstvu, da imamo vsi radi potovanja in glasbo. Torej radi potujemo skozi svet glasbe in od tod ime Voyage.

Kaj vam je pomembnejše, potovanja ali glasba?
Mislimo, da smo združili kar oboje, saj radi potujemo iz koncerta na koncert po naši prelepi Sloveniji. Vsak koncert je prav poseben doživljaj, ne le z vidika glasbenega nastopanja, temveč tudi z vidika poti na koncert, druženja pred in po koncertu ter spoznavanja prizorišč in ljudi.

Veliko tudi koncertirate. Kdaj vas bomo najprej lahko videli?
Koncertno smo bili zelo pridni v pomladnih in poletnih mesecih, mesec september smo namenili ustvarjanju novega materiala, na koncertne odre pa se vračamo že v drugi polovici oktobra s večjim koncertom v Postojni, nato sledi veliki koncert s skupino Tabu v Velenju ter še nekaj koncertov do konca tega koledarskega leta.

Nastaja tudi nova plošča ...
Res je. Pod taktirko producenta Mitje Mithansa pospešeno pripravljamo ploščo, na kateri se bo znašel tudi aktualni single Poletna. S ploščo obljubljamo kolaž glasbenih občutkov skupine Voyage na svojem potovanju skozi svet glasbe. Plošča ne bo enoznačna. Dejansko bodo poslušalci na njej prisluhnili skladbam, ki se lahko spogledujejo tako s pop zvrstjo kot tudi agresivnejšimi prijemi. Nastajanje skladb tesno povezujemo s trenutnim dojemanjem sveta okoli sebe, morda bodo prav zato zaznavna večja odstopanja v smislu glasbenega "nepredalčkanja".

Na Radiu 1 se boste danes predstavili s pesmijo Poletna. Imate srečo, da se je lepo vreme zavleklo tudi v jesen, kajne?
Pogoj za prijetna potovanja je tudi lepo vreme. Prav zaradi tega smo skladbo Poletna lansirali na Radiu 1 v teh dneh, da podaljšamo lepe dni globoko v jesen in s prijetnimi občutki obujamo spomine na to poletje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.