Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Najprej šov, potem glasba

Madonna in Britney Spears Reuters
Katy Perry, prva pevka s petimi singli z istega albuma, ki so se prebili na prvo mesto Billboardove lestvice Hot 100, se poteguje za devet VMA-nagrad, sledita pa ji Adele in Kanye West s sedmimi nominacijami.

Letošnjo podelitev nagrad MTV Video Music Awards (VMA) bo 28. avgusta, kot so sporočili organizatorji, odprla Lady Gaga, ki je leta 2009 na svojem debitantskem VMA-nastopu ob petju skladbe Paparazzi uprizorila smrtno krvavenje in ki tudi za nedeljo napoveduje nepozaben dogodek, na katerem bodo poleg nje peli tudi Chris Brown, Adele in Bruno Mars. Sicer pa omenjena prireditev praviloma vedno znova poskuša šokirati ali vsaj presenetiti, pa naj gre za izpade na temo dobitnikov nagrad, kakršen se je zgodil pred dvema letoma, ko je raper Kanye West dobitnici nagrade za naj ženski video Taylor Swift iz rok iztrgal kipec in ob tem izjavil, da bi ga morala dobiti Beyoncé, ali za ekstravagantno-kontroverzne nastope in oblačila, s katerimi sta med drugim več pokazali kot skrili igralka Rose McGowan (1998) in raperka Lil' Kim (1999).

Od Nirvane do Britney

Med najbolj nepozabne trenutke zagotovo spada francoski poljub med Madonno in Britney Spears in Christino Aguilero, ki so ga najprepoznavnejše predstavnice popa med prepevanjem Madonnine klasike Like a Virgin izvedle leta 2003, medtem ko je nepripravljena, opita in omamljena Britney štiri leta pozneje uprizorila tudi enega od najslabših nastopov v zgodovini VMA. Desetletje prej, leta 1992, so MTV-producentom kri pili tudi člani skupine Nirvana, ki so namesto singla Lithium nastop začeli s komadom Rape Me (Posili me), basist Krist Novoselic je nato v zrak vrgel kitaro, ki mu je priletela na glavo, svoj “šov” pa so ob koncu večera končali tako, da je frontman Kurt Cobain pljunil na klavir, misleč, da ta pripada Axlu Rosu (Guns N' Roses), čeprav ga je uporabljal Elton John. Letošnjo podelitev bo vredno ošvrkniti vsaj zato, da se prepričamo o informacijah, ki so se pojavile v spletnih medijih, češ da se bo MTV poklonila Britney Spears, v čast katere naj bi njene hite med drugim zapele Selena Gomez, Janet Jackson, Katy Perry, Demi Lovato, Ke$ha & Nicki Minaj in Lady Gaga in ki je po mnenju marsikoga premlada za nagrado za življenjsko delo, če si jo za svoj prispevek k glasbi sploh zasluži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.