Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Nenavaden moder piščanček

Piščančka se sramuje cel kokošnjak. (Foto: SNG Nova Gorica) Žurnal24 main
Zgodbo o nenavadnem, a prikupnem piščančku si ob 18. uri oglejte na odru Kulturnega doma Krško. Všeč bo tako najmlajšim kot malo starejšim.

Modro pišče je nova zgodba, napisana izpod peresa igralke in tekstopiske Maje Aduše Vidmar, in pripoveduje o nesrečni kokoši, ki izvali pametnega piščančka. Dogodek razburi ves kokošnjak, saj se še nikoli ni zgodilo, da bi pišče več vedelo od koklje. Pišče ni podobno nikomur, in ker se tudi nenavadno oglaša, petelin zahteva, da se ga znebijo. Vsi se strinjajo, razen koklje, ki je pripravljena trpeti, samo da bo pišče imelo mamo. Takrat pa se pojavi sova, ki išče svojega mladiča in prepozna ga prav v modrem piščetu.

Zgodba o nenavadnem piščančku ni in ne želi biti le prikupna pripoved o pernatem nebodigatreba, ki je kokošnjaku v sramoto in nadlogo, temveč želi male gledalce opozoriti na enakost in enakopravnost vseh živih bitij - tudi ljudi. Povedati želi, da biti "drugačen" ne pomeni biti slab, da so tudi "drugačni" lahko najboljši prijatelji, da se novega, neznanega in nenavadnega ni treba bati in da je tudi nanje treba gledati  s srcem.

Predstavo bodo uprizorili v sklopu rumenega abonmaja, cena vstopnice za izven pa je 5 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.