Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Nič osebnega za zamudnike

Gre za suveren celovečeren režijski prvenec režiserke Urszule Antoniak. (Foto: K Žurnal24 main
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Nič osebnega, ujemite ga ob 19. uri.

Mlada, uporniška Nizozemka (Lotte Verbeek) pohajkuje po opustelih irskih prostranstvih in uživa v prostovoljni osamljenosti. Sreča moškega zrelih let, vdovca (Stephen Rea), ki živi samotarsko življenje v odmaknjeni hiši na prelepem otoku.

Ona je radikalna in brezkompromisna, on blag, moder in ironičen. Povezuje ju osamljenost, ki jo oba razumeta kot svobodo. On ji predlaga, naj začne delati zanj v zameno za hrano in ona pristane. Pod pogojem, da ne bo med njima nobenega osebnega stika, samo delovno razmerje. Vendar kmalu oba postaneta radovedna in bi rada drug o drugem izvedela več, po drugi strani pa nočeta prekršiti dogovora. Preprosto življenje, menjavanje dni in noči, dela in počitka, ju zlagoma vse bolj zbližuje. Kdo bo prvi prekršil dogovor?

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.