Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

"Nisem glasbeni naci"

Pred koncertom smo se pogovarjali s karizmatično vokalistko Skin in kitaristom A
1/44
Žurnal24 main
Britanska alterrock zasedba Skunk Anansie je četrtkove obiskovalce festivala Mars podžgala do skrajnosti. Pred koncertom smo se pogovarjali s karizmatično vokalistko Skin in kitaristom Aceom.

Če četrtkov koncert navežemo na pomen, ki se skriva za imenom Skunk Anansie, lahko zapišemo slednje. Skunk v našem jeziku pomeni dihur, žival z belimi in črnimi črtami, kar ponazarja zasedbo skupine, dva belca in dva črnca. Če se omenjena žival počuti ogroženo, izpusti izjemno smrdeč plin, s katerim odžene sovražnike. Ogrožene so se na tokratnem koncertu počutili po vsej verjetnosti le varnostniki, ki so pod odrom energično lepotico Skin spremljali z izbuljenimi očmi še posebno v trenutkih, ko je ta vedno znova poletela z odra in pristala na rokah razgrete množice.

Kot prvi so na oder Gospodarskega razstavišča stopili člani obetavne skupine Eskobars, sledile so Mlade Kuzle, hrvaški romantiki Urban&4, uverturo pa so končali Novomeščani Dan D.

Anansie pooseblja spiritualni karakter, ki se pojavlja v jamajških ljudskih zgodbah. Gre za pajka, ki se pogosto pojavlja v človeški obliki. Pomen preprosto lahko navežemo na vokalistko Skin, ki jo odlikuje edinstven, simpatičen, preprost in zapeljiv karakter. Publiko vedno znova omreži s svojo neverjetno energijo. Strup so njene globoke črne oči, pajčevina njen stas, smrtonosno želo njen glas. 

Železen repertoar
Koncert so začeli s pesmijo Selling Jesus, kasneje predstavili noviteti Because Of You in Squander in My Ugly Boy, salve navdušenja pa so poželi s klasikami Weak, Brazen, Twisted, Hedonism. Za konec so siti publiki za sladico namenili še romantično uspešnico Secretly.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Poleti na 30 festivalov
Skupina se je sicer v isti zasedbi, vokalistko Skin, kitaristom Aceom, basistom Cassom in bobnarjem Markom, po skoraj desetletnem premoru lansko leto več kot uspešno vrnila na svetovne glasbene odre. Ace nam v intervjuju zaupa, da bodo to poletje obdelali kar 30 festivalov. "To je naš zasluženi in dolgo pričakovani oddih," nam zatrdi v šali. Podrobnosti o njihovih začetkih, glasbenih vplivih, odnosu do hedonizma, ljubezni in politične sporočilnosti so nam zaupali v videointervjuju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.