Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

"Nove pesmi morda že letos"

Eskobars pravijo, da je še veliko, predvsem glede aranžmajev in besedil. (Foto: Žurnal24 main
Danes bodo v sklopu več slovenske glasbe na Radiu 1 svojo pesem Morski ples predstavili Eskobars. Pogovarjali smo se s frontmanom Juretom Lesarjem.

Katero pesem boste predstavili danes na Radiu 1 in o čem govori?
Predstavili bomo novi singel Morski ples. To je pripoved o mornarjih in njihovi tragediji, ki se odvija na razburkanem morju.

Džafest ste osvojili, plato imate, na radiu se uspešno vrtite. Kakšen je naslednji korak za Eskobars?

Naslednji korak so koncerti, spot ter ustvarjanje in snemanje novih demo posnetkov. Razmišljamo tudi o koncertih v akustični izvedbi. Tako se veliko načiš o igranju.

Slišal sem, da že snemate nov material? Kdaj načrtujete, da ga boste posneli dovolj za naslednjo ploščo in kdaj jo lahko pričakujemo?

Ciljamo na to, da bomo novi material posneli že letos, vendar je odvisno, koliko časa bomo potrebovali, da naredimo neko zgodbo. Dela je še veliko, predvsem glede aranžmajev in besedil.

Koliko efektivne pomoči imate od glasbene založbe? Ste več efektivne promocije med poslušalci ustvarili sami, s pomočjo spleta (Facebook, YouTube, MySpace)?

Založba nam umogoča tisk in izdajo cedejev, intervjuje, naše albume razdeli glasbenim urednikom in s tem poskrbi, da se pesmi vrtijo na radijskih postajah. Za koncerte in spletne strani pa moramo poskrbeti sami. Drugače moramo večji del promocije opraviti sami, saj ima založba poleg nas še druge izvajalce.

Kdo se je spomnil Chuck Berry racastih poskokov, ki jih kitaristi izvajate na koncertu?
Sem velik fan Chucka Berryja in vedno sem si zelel to početi na odru. Mogoče se zdi smešno, vendar jaz se imam dobro.

Na katerih koncertnih odrih vas bomo lahko videli spomladi in poleti?

Spomladi bomo nastopili v različnih klubih, poleti pa na festivalih. Podrobnosti bodo kmalu objavljene na naši spletni strani.

Katere pesmi pri publiki v živo naletijo na največji odziv?
Ponavadi Cosmo blues, Sobotne noči.... V bistvu ima vsaka od pesmi enkrat svoj koncertni večer. Odvisno katero boljše zaigramo.

Kakšna besedila pišete zdaj, ko je prva plošča že zunaj? Bodo prihajajoče pesmi bolj osebno-izpovedne, bolj pripovedne ali kaj tretjega?

Raje bi to predstavil, ko bo nova plošča zunaj. Vedno sem se rajši izpovedal z glasbo kot pa, da bi komentiral za kaj se gre. Vsekakor pa mislim nadaljevati približno v takem slogu kot na prvi plošči, ker nam je uspelo narediti dober izdelek.  

Si boste šli v Munchen ogledat koncert Petea Dohertyja?

Nisem vedel za ta koncert. Mogoče bom šel.  

Katere koncerte si boste ogledali v bližnji prihodnosti?
Zanima me Roger Waters - upam, da so karte še na voljo. Drugače pa si moram malo bolje pogledati letošnjo koncerno ponudbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.