Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Obleganje Troje v Stožicah

Predstava, v kateri nastopa več kot 50 plesalcev, se predstavlja po celem svetu, Žurnal24 main
V Stožice ob 20. uri prihaja največji plesni spektakel turške skupine Fire of Anatolia s predstavo Troja, ki velja za eno izmed najstarejših in najbolj poznanih zgodb človeštva.

Zgodba v predstavi Troja je ena izmed najlepših ljubezenskih zgodb prepletena z vojno. Le kdo ne pozna zgodbe o Parisu, Trojanskem princu, ki se zaljubi v najlepšo žensko na svetu po imenu Helena, jo ugrabi in tako sproži 10-letno obleganje Troje, ki pripelje do uničenja tega zgodovinskega mesta? V nesmrtnem zgodovinskem epu se bojujeta Parisov brat Hektor, veliki bojevnik ter na drugi strani neranljivi  Ahil. Parisova in Hektorjeva sestra Cassandra, svečenica, ki pozna prihodnost in vseskozi opozarja Trojo, da se bo spremenila v prah, naleti na gluha ušesa. Lepa svetlolasa Helena kljub opozorilom pripade Parisu kot je bilo od Bogov določeno in tako pripelje do uničenja Troje.

Predstava se lahko pohvali z več kot 2.000 kostumi, ki tehtajo 2 toni in pol, z 200 pari plesnih čevljev, s 5.400 urami za pripravo glasbe ter s 150.000 wati porabljene energije na predstavo. Plesalci so porabili 7.200 ur vadbe za dovršenost predstave, Trojanski konj pa je visok kar 8 metrov. K blišču predstave pa dodajo svoje še pestri kostumi zgodovinskih bojevnikov ter zapeljivi gibi trebušnih plesalk.

Za vstopnico boste odšteli od 44 do 69 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.