Magazin > Film & Glasba & TV
680 ogledov

Očeta igralke Jennifer Jason Leigh obglavilo

vic morrow Profimedia
Nesreča se je zgodila med snemanjem zadnjega prizora.

Ste vedeli, da je bil oče Jennifer Jason Leigh tudi igralec? Vic Morrow si je ime kot igralec, režiser in scenarist ustvaril v petdesetih in šestdesetih letih. Gledalci so se ga najbolj zapomnili po vlogi polkovnika Chipa Saundersa v seriji Combat, v kateri je igral od leta 1962 do 1967. 

Julija leta 1982 je Morrow med snemanje filma Twillight Zone: The movie umrl. Prišlo je do velike tragedije, v kateri sta poleg njega umrla še dva otroka, njegova soigralca, 7-letni My-Ca Dinh Le in 6-letna Renee Shin-Yi Chen. Nesreča se je zgodila med snemanjem zadnjega prizora. Vic Morrow je igral Vietnamca, ki je z dvema otrokoma bežal pred ameriškim helikopterjem.

Prizor so spremljale eksplozije in eno od pirotehničnih sredstev je zadelo helikopter, ki je nato strmoglavil. Vica in 7-letnika so oblavile lopate rotorja, deklico pa je zmečkala teža helikopterja. Posadka helikopterja jo je odnesla z lažjimi poškodbami. 

Primer je preiskoval šerif okrožja L.A. Thomas Budds. Po štirih letih je po poročanju Los Angeles Timesa prišel do zaključka, da je helikopter letel prenizko in da je režiser John Landis deloval malomarno. Pri preiskavi je bilo ključno pričevanje direktorja fotografije Steva Lydeckerja, ki je trdil, da Landis ni upošteval njegovega opozorila o nevarnosti, ki jo predstavljajo pirotehnična sredstva. 

Poleti 1986 so Johna Landisa, njegovega vodjo produkcije, koproducenta, koordinatorja posebnih učinkov in pilota helikopterja obtožili nenamernega umora. Na sojenju so pričali tudi starši pokojnih otrok, ki so povedali, da jih nihče ni obvestil o tem, da bosta sodelovala pri snemanju akcijskega prizora. Poleg tega so to sceno snemali sredi noči, ko otroka sploh ne bi smela stati pred kamero. Po desetmesečnem sojenju je porota obtožene spoznala za nedolžne, češ da nesreče niso mogli predvideti. 

Film so objavili, prizor s helikopterjem pa izrezali. Landisovi karieri nesreča ni škodila ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.