Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Odmevalo je najboljšim

Slavko Bobovnik Žurnal24 main
Zmagovalci letošnjih gongov popularnosti so Slavko Bobovniko, Jurij Zrnec, Klemen Slakonja, Denis Avdić, Tanja Žagar in ansambel Modrijani.

V dvorani SNG Opera in balet Ljubljana so v petek podelili 15. Vikendove gonge popularnosti, ki so jih nagrajencem tokrat izročili slovenski olimpijci. Bralci Vikenda, ki je priloga Dela in Slovenskih novic, so letos največ glasov namenili Slavku Bobovniku, Juriju Zrnecu, Klemnu Slakonji, Denisu Avdiću, Tanji Žagar in ansamblu Modrijani.

Gong ustvarjalnosti, ki ga podeljuje uredništvo Vikenda, je letos prejel Lado Bizovičar za predstavo Slovenska muska od A do Ž. Kot so sporočili iz Dela, so v obrazložitvi nagrade zapisali, da je "v času, ko v Sloveniji mrgoli teatrskih komedij, pravo olajšanje med njimi videti avtorsko domače delo s svežo tematiko, z ambicioznim scenarijem in neusahljivo dinamičnim tempom".

Posebno priznanje pa je uredništvo Vikenda podelilo Katji Šeruga za njeno novinarsko delo na POP TV. Informativno televizijsko voditeljico, ki se je pred kratkim poslovila z malih ekranov, so označili kot inteligentno, brezkompromisno, prodorno, artikulirano in kot odlično poznavalko aktualnega družbenopolitičnega dogajanja.

V kategoriji televizijski informativni voditelj je med finalisti za Vikendov gong popularnosti bralce tudi letos najbolj prepričal Slavko Bobovnik, Klemen Slakonja je dobil gong v kategoriji televizijskih razvedrilnih voditeljev, Denis Avdić pa v kategoriji radijski voditelj. V kategoriji igralcev je že svoj šesti gong popularnosti prejel Jurij Zrnec. Med pevkami oziroma pevci je med bralci Vikenda najbolj popularna Tanja Žagar, med glasbenimi skupinami pa ansambel Modrijan.

Letošnja prireditev je potekala v olimpijskem duhu, gonge so nagrajencem med drugim izročili olimpijci Brigita Bukovec, Rajmond Debevec, Lucija Polavder, Andraž Vehovar, Darko Đurić in Miro Cerar.

Glasovanje za Vikendove gonge popularnosti, ki jih podeljujejo od leta 1997, je potekalo od februarja do začetka novembra. Uredništvo je v prvem krogu glasovanja prejelo 93.119, v finalnem krogu glasovanja pa 44.915 glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.