Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Oskarje 2012 bo vodil Eddie Murphy

Eddie Murphy Flynet
Po mnogih namigovanjih so z Ameriške filmske akademije zdaj končno potrdili, da bo podelitev oskarjev prihodnje leto vodil igralec Eddie Murphy. To bo prvič, da bo podelitev zlatih kipcev vodil komik.

Eddie Murphy je zaslovel s filmi Policaj z Beverly Hillsa, s svojim glasom pa je oživil tudi oslička v seriji popularnih animiranih filmov o Shreku. "Eddie je zvezda komedij, eden največjih in najvplivnejših igralcev vseh časov," je dejal Brett Ratner, ki bo skupaj z Donom Mischerjem producent podelitve teh prestižnih filmskih nagrad. "Vem, da bo s svojo ljubeznijo do filma in sposobnostjo oblikovanja nepozabnih likov v prireditev vnesel vznemirljivost, spontanost in dušo," je dodal.

Petdesetletni igralec pravi, da se vodenja prireditve že veseli. "Izjemno sem počaščen, da se bom pridružil vrsti predhodnih voditeljev – od Boba Hopa in Johnnyja Carsona do Billyja Christala, Steva Martina in Whoopi Goldberg."

Organizatorji upajo, da bo Murphy svojo nalogo opravil bolje, kot sta jo na zadnji podelitvi zlatih kipcev opravila Anne Hathaway in James Franco. Slednji je bil deležen precejšnjih kritik zaradi togega nastopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.