Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Otroški um, obdan s sovražniki

Matija Ferlin je otrok brez strahu. (Foto: Kino Šiška) Žurnal24 main
Ob 18. uri se sprostite ob plesni predstavi sad sam /almost 6, ki jo bodo ob zaključku festivala Gibanica uprizorili v Kinu Šiška.

V solu sad sam /almost 6/ želi Matija Ferlin raziskati otroški um, ki ga ne pogojuje nič, niti lastni obstoj. V procesu odraščanja zavest trči ob družbene norme in omejitve, ki jih občuti kot zatiranje in teror. Vsi fiktivni liki iz otroštva postanejo sovražniki. Dejstvo, da moramo odrasti, pa vodi v nepopolnost, ki dela naša življenja in načine preživetja svojske in posebne.

Matija Ferlin je plesalec in koreograf, ki je študij koreografije in plesa zaključil na SNDO v Amsterdamu. Poleg sodelovanja s številnimi avtorji (Maja Delak, Ivica Buljan, Ame Henderson) ustvarja tudi lastne predstave, kratke filme in razstave, s katerimi gostuje po Evropi in Severni Ameriki. Trenutno živi in dela v Puli na Hrvaškem.

Cena vstopnice je 7 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.