Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Parov Stelar razplesali Terraneo

Terraneo 2012
1/12
Walter Sirotić, Nikola Zelmanović, Tomislav Sporiš in Zvonimir Ferina
Terraneo je tudi tretji dan poskrbel za prave glasbene poslastice. Vrhunec predzadnjega dne šibeniškega festivala, ki bo nocoj zaprl svoja vrata, so bili nastopi skupin Parov Stelar, The xx ter The Jon Spencer Blues Explosiona.

Sinoči se je na sedmih odrih šibeniškega festivala Terraneo predstavilo okoli 30 novih tujih in domačih izvajalcev, ki so zadovoljili najrazličnejše okuse. Največja plesna poslastica na odru Terra so bili prav gotovo Parov Stelar, ki so razplesali občinstvo s svojim nastopom, ki je vključeval saksofonske in trobentarske vložke ter mešanico swinga, funka in elektronske glasbe. Na glavnem odru Terra je med drugim nastopil še mladi britanski trio Wild Beasts in zelo priljubljeni elektronski trio The xx The Jon Spencer Blues Explosion so na odru Aqua poskrbeli za gromovit spektakel ter ob tej priložnosti najavili tudi svojo prihajajočo ploščo Meat and Bone, ki bo izšla letos jeseni. Tudi Swansi so upravičili svoj sloves divjih nastopov, od hrvaških izvajalcev pa je nastopila tudi ena najbolj priljubljenih skupin Elemental.

Poleg zgoraj omenjenih izvajalcev so sinoči za dobro vzdušje skrbeli še The Toronto Drug Bust, Erotic Biljan & His Heretics, Future of the Left, Golem, Däm Funk, Aeroplane, Surka Beat Box, Juice, Chatko, Rahmanee, Danny Bwoy, Filip Motovunski, Maja Milich, Nightwave, Cid Rim, Choco Jazz in Embassy 516.

Obiskovalce festivala, ki traja od 7. do 10. avgusta, sicer tudi danes čakajo številni nastopi znanih DJ-ev in drugih izvajalcev v okviru velikega zaključnega partyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.