Magazin > Film & Glasba & TV
1894 ogledov

Poglejte, kdo se je z Bepopovkami zabaval na barki!

bepop Nika Hočevar
Bepopovke Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca navdušile z novo pesmijo, himno poletju 'Valovi morja'. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip. Pesem so močno začutili tudi poslušalci, strokovna žirija in radijske postaje ter ji namenile odlično 3. mesto.

Bepopovke so kot ženski trio v zadnjih petih letih poskrbele za kupico odličnih skladb, kot so Daj se nasmej, Ženska, Verjamem v dobre ljudi, Brez kril in Dlan v dlan. Svoje zveste oboževalce navdušujejo tudi na neštetih koncertih po Sloveniji, a kot poudarjajo nastopanje na koncertih vseeno ni isto nastopanju na festivalnih odrih. Sedaj je napočil čas za nekaj novega!

"Zdaj, ko smo dozorele, se nam zdi prav, da imamo tudi festivalsko izkušnjo. To je posebna preizkušnja in odgovornost, hkrati ti da nekaj adrenalina in znova požene kri po žilah. Ko se pripravljaš na festival takšnega kova, moraš stopiti iz svoje cone udobja, se zadev lotiti drugače," povedo Alenka, Ana in Tinkara in dodajo, da je bil ta korak tudi lep napredek v njihovi karieri.

bepop | Avtor: Nika Hočevar Nika Hočevar

Za nastop pa je seveda bila potrebna tudi pesem, na katero so tokrat naletele povsem naključno. Ko je namreč Alenka svoji prijateljici in sopevki iz skupine Sopranos, Iris, omenila, da z Bepopovkami razmišljajo o prijavi na festival Melodije morja in sonca ter da potrebujejo pesem, jih je ta presenetila. Imela je namreč že pripravljen osnutek pesmi, ki je po njenih besedah le čakala na pravo priložnost. "Že sam demo posnetek, v katerem je Iris prepevala le ob spremljavi klavirja, nas je v sekundi prepričal. Vedele smo, da je to skladba, ki smo jo iskale," so povedala dekleta, pri čemer je Ana še izpostavila: "Takoj sem začutila 'vajb pesmi in vedela sem, da gre za 'Bepop' pesem. Zdi se mi, da imamo Bepopovke dokaj prepoznaven zvok in to smo opazile tudi v pesmi Valovi morja."

"Dekleta so me ob tem, ko so sprejele mojo pesem Valovi morja in jo prijavile na festival Melodije morja in sonca, vzele kot za svojo. Resnično sem hvaležna za ta občutek obojestranske hvaležnosti. Čutila sem, da so to nekako one, da je to njihov 'vajb', verjetno so tudi same čutile enako. Ko pošiljaš prvič svojo avtorsko pesem na tak res eminentni festival, si raje pametno tiho in se pač potrudiš, kolikor le lahko, da zadevo izpelješ do konca," je povedala Iris, ki je nstopila tudi v spotu. "Ko so me povabile na snemanje videspota, vsekakor ni bilo vprašanje, ali pridem. Morda smo res že dolgo povezane, z Alenko sva vsekakor postali prijateljici za vse življenje, ampak nikdar ne bom pozabila, da so bili Bepop senzacija in idoli vseh nas. Tako da sem samo hvaležna, da smo se tako lepo ujele in verjamem, da bomo uspešno nadaljevale to novo zgodbo," je povedala in dodala, da je na snemanju zelo uživala.  "Vrhunsko je bilo, fajn družba, barka, nobene morske slabosti, vse smo hitro posneli, vmes pa še odlično jedli in nazdravili. Kdo si ne bi želel takšnega vabila? Punce vedo, kaj delajo, poleg tega pa so prizemljene in tople osebe."

bepop | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Komentarjev 1
  • Pierre 07:47 19.julij 2024.

    Daleč od Katrinas...