Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Poiščite izgubljenega Erica

Z idejo za (dokumentarni) film o Ericu Cantoni in njegovem zvestem navijaču, ki Žurnal24 main
Če vam ni do dirkaških avtov na velikih platnih, si v Kinodvoru raje oglejte film Išče se Eric, ki ga bodo premierno uprizorili prav nocoj ob 21. uri.

Poštar in nogometni navdušenec Eric (Steve Evets) si polzi iz rok … Po spodletelem drugem zakonu in na pragu krize srednjih let mu preglavice povzročata še podivjana pastorka. A na rob ga potisne skrivnost iz preteklosti. Kako naj se približa Lily (Stephanie Bishop), ženski, ki jo je ljubil pred tridesetimi leti? Kljub dobronamernim, a povsem zgrešenim naporom navijaških kolegov Eric tone vedno globlje. V najhujši krizi mu pogum za soočenje s preteklostjo lahko vlije le en joint in prav poseben namišljeni prijatelj – legenda kluba Manchester United, francoski nogometni genij ter filozof med nogometaši, Eric Cantona. Kot pravita kitajski pregovor in en Francoz: "Kdor si ne upa vreči kocke, ne bo nikoli vrgel šestice."

S komično dramo Išče se Erik, grenko-sladko odo nogometnim junakom in krizi srednjih let, je Loach svoj železni repertoar socialnega realizma zamenjal za magičnega, posnel svoj publiki najbolj priljuden film in si tako dovolil nekaj, česar mu kritiki ne bodo zlahka odpustili …

Cena vstopnice je je 4,95 evra, za dijake, študente, za starejše od 60 let in mlajše od 14 let pa 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.