Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Preplačani hollywoodski igralci

Russell Crowe je najbolj preplačan hollywoodski igralec. Žurnal24 main
Igralca Nicole Kidman in Russell Crowe sta na vrhu lestvice preplačanih hollywoodskih zvezdnikov.

Revija Forbes je objavila lestvico hollywoodskih zvezdnikov, ki so preplačani glede na to, koliko film, v katerem igrajo, dejansko zasluži. Russell Crowe, ki igra v najnovejšem filmu American Gangster, je prvi na lestvici. Medtem ko je bilo za izdelavo filma Gladiator potrebnih 100 milijonov ameriških dolarjev, ki si je nato s predvajanjem prislužil 460 milijonov dolarjev, sta njegova filma Cinderella Man in A Good Year doživela pravi polom, v povprečju sta prinesla 5 dolarjev prihodka za vsak dolar, ki ga je dobil Crowe. Film American Gangster bi znal spet prinesti milijonske dobičke. Po petih tednih predvajanja v ZDA (v naših kinematografih si ga bomo lahko ogledali od 27. decembra naprej) je v blagajne po svetu prinesel 173 milijonov dolarjev, kar je skoraj še enkrat več, saj so za njegovo izdelavo porabili 100 milijonov dolarjev.


Nicole Kidman © Flynet/JLP

 
Russellova rojakinja Nicole Kidman se je znašla na drugem mestu. Za zadnji film The Golden Compass je dobila 15 milijonov dolarjev, film pa je v začetnem vikendu v ZDA prislužil le 26 milijonov. Za sam film naj bi porabili okoli 200 milijonov dolarjev.

Na tretjem in četrtem mestu sta se znašla komika Jim Carrey in Will Ferrell . Jim z novim filmom Yes Man veliko tvega, saj mu za igro niso plačali vnaprej, temveč so se dogovorili, da bo plačan, če bo film prinesel denar. Igralka Jennifer Lopez je pristala na petem mestu neprijetnega seznama. Bodoča mamica je znana po tem, da njeni filmi večkrat pogorijo. Film Gigli recimo ni niti povrnil stoškov za izdelavo.

Celotna lestvica se glasi takole:
1. Russell Crowe
2. Nicole Kidman
3. Jim Carrey
4. Will Ferrell
5. Jennifer Lopez
6. Adam Sandler
7. Cameron Diaz
8. Denzel Washington
9. Will Smith
10. Tom Cruise
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.