Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

Prestolnico bo preplavila glasba

Gušti Arhiv izvajalca
V četrtek ne zamudite Praznika glasbe, ki ga bo s slovenskimi glasbenimi ustvarjalci praznovala tudi Ljubljana.

S projektom Praznik glasbe se slovenski glasbeni ustvarjalci in slovenska prestolnica pridružujejo priznani mednarodni iniciativi Fête de la Musique, ki poteka v več kot sto državah in 340 mestih po vsem svetu. Festival se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že vse od prve edicije leta 1982 izpostavlja pomen raznolikosti glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva.

Tako bodo ulice prestolnice v četrtek preplavljene z glasbo. Na enodnevnem festivalu se bodo brezplačno predstavili tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov. Zasedli bodo ulice, trge, parke, mostove in igrišča v centru Ljubljane ter na območju AKC Metelkova mesto, začetek poletja pa bodo letos na ta način prvič zaznamovali tudi v KUD-u France Prešeren in Kinu Šiška.

Točen seznam glasbenih izvajalcev, ki bodo nastopili na drugem slovenskem Prazniku glasbe, za zdaj še ni znan, saj imate glasbeniki vse do zadnjega hipa možnost, da se prijavite in v poletje vstopite z glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.