Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Provokativen Stavros kliče k vstaji

Jasmin Stavros (Foto: Igor CC Kelčec) Igor CC Kelčec
Jasmin Stavros je izdal novo skladbo, sporočilno močno pesem z naslovom Ima nas još, ki po mnenju nekaterih kliče k vstaji.

Hrvaška glasbena legenda Jasmin Stavros je po desetih letih spet združil moči s Tončijem Huljićem, s katerim sta posnela pesem Ima nas još. Glasbena ustvarjalca sta se s to skladbo pridružila avtorjem protestnih pesmi, navdih pa sta našla kar v vsakdanu, ki nas obkroža. "Nisem več privrženec pisanja ljubezenskih pesmi, po katerih sem bil znan in s katerimi je 'moj Magazin' pustil pečat na hrvaški glasbeni sceni. Vsak prostor in čas imata svojo pesem, tako tudi ta pesem zvesto riše problem eksistence nove generacije. Pesem Ima nas još lahko uvrstimo med socialno provokativne pesmi, Stavrosova karizma in interpretacija pa zagotavljata, da bo pesem zlahka našla pot do svoje publike," je pesem komentiral Huljić.

Tudi Stavrosu je bilo sporočilo, ki ga nosi pesem, takoj blizu. "Huljić mi je rekel, da je napisal fantastično pesem, ki odraža problematiko trenutnega stanja, in da sem od vseh pevcev, ki jih pozna in s katerimi je do zdaj sodeloval, po njegovem menju samo jaz dovolj kredibilen in imam pravo mero življenjskih izkušenj, da lahko to pesem suvereno odpojem, hkrati pa premorem dovolj kompetentnosti, da mi bodo ljudje prisluhnili in razumeli globoko sporočilo, ki ga nosi pesem. Takoj sem se našel v besedilu, saj imam sam veliko prijateljev, ki so zaradi recesije ostali brez službe. Čas je, da združimo moči, stopimo na ulico in skupaj povzdignemo glas," je povedal pevec.

Stavros in Huljić sta skupaj sodelovala že pri številnih pesmih, med katerimi so tudi velike uspešnice Kocka šećera, Rano, Dijamanti, Dio puta tvog, Mamuran ter Prohujalo s vihorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.