Magazin > Film & Glasba & TV
82 ogledov

Prva evropska pevka z milijardo ogledi

Inna Arhiv organizatorja
Inna. Najbogatejša pevka v Vzhodni Evropi in prva evropska pevka z več kot milijardo ogledi na YouTubu.

Februarja lani ste postali prva evropska pevka, ki je presegla milijardo ogledov na portalu YouTube. Mislite, da je to danes večji uspeh kot prodati denimo deset milijonov cedejev?
Mislim, da gre tu za dve različni stvari. Zelo pomembno je, da imajo tvoji glasbeni spoti na YouTubu veliko ogledov, pomembno pa je tudi to, da lahko dobro prodajaš svojo glasbo. Rada imam, da poslušalci kupujejo mojo glasbo in jo delijo na spletu. Hvaležna sem jim, da sem lahko tu, kjer sem.

Očitno res nimate težav pri prodaji svoje glasbe – niti na tujih trgih, kot je Velika Britanija, kjer ste v teh zgoščenkam neprijaznih časih prodali že več kot sto tisoč albumov in več kot 600 tisoč singlov ...
Zelo sem hvaležna za vsak tak uspeh. Tega res nisem pričakovala, a vsi ti rezultati, kot so nagrade, hiti, ki so se uvrstili visoko na lestvicah, in svetovne turneje, so nas prepričali, da moramo še trše delati, si postaviti višje cilje in se prepričati, da je to komaj začetek.

Uspešno polnite tudi svoj bančni račun, saj ste postali najbogatejša izvajalka v Romuniji in Vzhodni Evropi. Kako vračate skupnosti? Morda podpirate mlade romunske talente?
Denar vlagam v projekt Inna, ker menim, da se mora še izpopolniti: glasba, šov, kostumi, bend, produkcija in ekipa. Sicer že več kot eno sodelujem pri studijskih snemanjih z avtorji ter producenti iz Velike Britanije, ZDA in Danske. Prav tako pa podpiram mlade izvajalce pri menedžmentu, ki dela zame.

Kakšna je glasbena scena v Romuniji? Je velika razlika med tem, kar vidite na televiziji in preberete v medijih, ter tem, kar se dejansko dogaja na spletu (prenosi, ogledi)?
V Romuniji se glasbena scena stalno razvija in veliko izvajalcev in producentov teži k temu, da bi zasloveli tudi zunaj meja naše države. To pa ni lahko; zahteva veliko dela in še več potrpljenja. Trg je v primerjavi z ameriškim ali britanskim, kar se tiče prodaje cedejev in digitalne glasbe, zelo drugačen. To lahko spremenimo le korak za korakom.

Kdaj ste prvič obiskali Slovenijo? Ste imeli priložnost spoznati kakšne izvajalce?
Mislim, da sem bila prvič pri vas pred približno tremi leti. V Sloveniji sem odkrila skupino odličnih plesalcev – Maestro. Res jih cenim, mislim, da so eni od najbolj nadarjenih na svetu, in prepričana sem, da bomo še večkrat sodelovali.

Primerjajo vas z Lady Gaga, Beyoncé in Britney Spears. Kateri pa so vaši dejanski vplivi?
Te primerjave mi sicer laskajo, moja največja inspiracija pa je Pink. Občudujem tudi Rihanno, Katy Perry in J.Lo.

Kaj menite o uporabi avtotuninga v studiu in plejbeka na koncertih?
Kot sem že povedala, se trudim svoj nastop izboljšati na vsakem koraku, in ko imam priložnost, da nastopim s celotnim bendom, sem zelo vesela, ker vse skupaj zveni toliko bolje, ko pojem z njimi. Raje imam, da moj glas zveni naravno, kar se tiče produkcije, pa čarovnijo prepustim strokovnjakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.