Magazin > Film & Glasba & TV
1925 ogledov

Radikalen predlog: RTVS bo odrezal tudi svoje paradne projekte

STAVBA RTVS BOBO Žurnal24 main
Predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2024 predvideva številne spremembe.

Na RTVS morajo zategniti pasove. Kot smo poročali, druge sezone ne bo dočakala oddaja Sobotno popoldne, Blaž Švab pa je potrdil, da bodo ukinili tudi razvedrilno oddajo V petek zvečer. 

Po poročanju Večera, "bodo od rednih osrednjevečernih oddaj ostale v programu zgolj tiste, ki so najbolj gledane in priljubljene, torej prinašajo najvišje prihodke in obenem, kot piše v PPN, dosegajo kakovostne programske standarde." "Po njihovih izračunih so to le še kviza Vem! in Joker, satirična oddaja Kaj dogaja? in Nedeljsko popoldne, a bodo zaradi zmanjšanega skupnega proračuna z njimi začeli pozneje, šele marca, in končali sredi maja, v drugi polovici leta pa začeli sredi septembra in končali sredi decembra," pišejo.

RTVS pa se bo menda odpovedal tudi oddaji Čez planke, festivalu Popevka, Melodijam morja in sonca, Festivalu šansona ter Poletni noči.

Komentarjev 13
  • Plavi-mil 12:15 08.december 2023.

    Ampak predvajale se bodo pa n-(b) orčevske proslave iz Čebin, Lažgoš itd.,itd.,,,,,,

  • Plavi-mil 11:45 08.december 2023.

    To "depolitizirano" RTV greznico v obliko komunizma, so dobili v roke levičarski "strokovnjaki" v pozitivnem stanju in so jo v pol leta "depolitizirane" levičarske politike pripeljali na 10 miljonov IZGUBE, ja bravo , brabvo, rres ste strokovnjaki za uničevanje podjetij.

  • Plavi-mil 11:37 08.december 2023.

    Seveda, SLOVENSKA muzika jim je šla od nekdaj na živce, preveč SLOVENSKO, nič balkansko, bodo pa po novem prenašili bajramsko molitev, v petek zvečer pa balkasko kolo.