Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Razcvetele so se vodne lilije

Vodne lilije Kinodvor
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Vodne lilije (Naissance des pieuvres).

Dolgo, vroče poletje v predmestju Pariza. Petnajstletna Marie (Pauline Acquart) preganja dolgčas v lokalnem bazenu, kjer jo prevzame lepota in zrelost zvezde sinhronega plavanja, Floriane (Adèle Haenel). Medtem ko si njena debelušna prijateljica Anne (Louise Blachère) na lasten način prizadeva pritegniti pozornost svoje simpatije, se v vlažnih hodnikih in slačilnicah pred tiho in zadržano Marie razkrije povsem nov svet ljubezni in poželenja.

Prvenec mlade francoske režiserke Céline Sciamma je intimna lirična pripoved o treh najstniških dekletih, ki svojo prvo ljubezen doživljajo na zelo različne načine.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.