Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

S Talenta na festival

Enzo Hrvatin, Slavko Ivančič
1/2
Suzana Kos
Žan Serčič. Lani mu ni uspelo skozi sito komisije Festivala melodije morja in sonca, tokrat mu je uspelo. Pomeril se bo s starimi mački, med drugim Markom Vozljem, Darjo Švajger in Alenko Godec.

V Portorožu so danes izžrebali vrstni red izvajalcev na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca. Na njem bodo izvajalci nastopili s 14-stimi skladbami, prvi se bo publiki predstavil Igor Lija, za katerega pravijo, da je istrski Iztok Mlakar, zadnja pa bo nastopila Ylenia Zobec.

"Absolutno najmlajši izvajalec je Žan Serčič, ki mu lani ni uspelo priti skozi sito strokovne komisije festivala, vztrajal je, to se mu je obrestovalo in letos se bo tako pomeril z mnogimi prekaljenimi mački. Med njimi so na primer Alenka Godec, Darja Švajger, Tinkara Kovač, Marko Vozelj (trikratni zmagovalec slovenske popevke), Kalamari, Panda..,“ je povedal Slavko Ivančič, umetniški vodja festivala.

Stroški so 200 tisoč evrov

Festival bo v portoroškem Avditoriju v začetku julija, in sicer že 33.tič po vrsti. Lastnica blagovne znamke MMS je piranska občine, ki bo primaknila k organizaciji 50 tisoč evrov, skupni strošek festivala pa je 200 tisoč evrov. "Polovico zagotovi RTV Slovenija, kot naš soorganizator, drugo polovico pa s pomočjo občine ter sponzorjev mi,“ nam je razkril Marko Česnik, direktor Avditorija, ki je sicer glavni organizator festivala.

V spomin legendi

Letos se bodo posebej poklonili legendi slovenske glasbe, pokojnemu Danilu Kocijančiču, ki je imel na festivalu kar šest zmagovalnih skladb. "V 40 minutnem programu bodo njegovi kolegi prepevali njegove uspešnice. Sicer pa se bodo izvajalci v treh večerih pred festivalom na prireditvenem prostoru v središču Portoroža s svojimi skladbami iz minulih let predstavili domačinom in turistom,“ pa je napovedala Lada Tancer, predstavnica piranske občine.

Pol pobavljenih

Ker se je lansko povabilo avtorjem oziroma izvajalcem izkazalo kot učinkovita formula, se jo je Ivančič odločil uporabiti tudi letos - na festival so jih povabili sedem (Alenko Godec, Enza Hrovatina, Darjo Švajger, Manco Špik, Tinkaro Kovač, Niko Zorjan ter Ylenio Zobec), preostalih sedem pa je moralo s skladbo v konkurenci drugih prijavljenih zadostiti merilom strokovne žirije.

Festival bo vodila Lorella Flego.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.