Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

San Remo osvojil Roberto Vecchioni

Roberto si je prislužil poljub Elisabette Canalis, dekleta Georgea Clooneyja, in Žurnal24 main
Na letošnjem festivalu San Remo je z zlatim levom slavil Roberto Vecchioni, jazzist Raphael Gualazzi pa je bil izbran za italijanskega predstavnika na letošnji Evroviziji.

Zlatega sanremskega leva in nagrado kritikov Mia Martini je za skladbo Chiamami ancora amore prejel kantavtor Roberto Vecchioni. Veteran italijanske glasbene scene, ki se ga zaradi njegove klasične izobrazbe v italijanskih glasbenih krogih drži vzdevek "profesor", je po poročanju milanskega dnevnika Corriere della Sera zmago posvetil italijanskemu ljudstvu in ženskam. Z drugim mestom mu je sledila skupina Modá, tretje mesto pa je zasedel Al Bano.

 

Italijo bo na letošnji Evroviziji, kamor se naša soseda vrač po 13 letih, zastopal Raphael Gualazzi s skladbo Follia d'amore.

 

San Remo Raphael Gualazzi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Muhasti Take That

Gostja zadnjega večera je bila kanadska pevka Avril Lavigne, ki pa je bila za razliko od britanske skupine Take That precej manj zahtevna. Člani skupine so na festivalu nastopili predzadnji večer, pred tem pa so organizatorjem povzročili kar nekaj sivih las.

 

Poleg tega, da so se obnašali zelo zvezdniško, so skoraj zamudili na lasten nastop. Njihov odnos je tako razjezil voditelja, da se je z najbolj problematičnim pevcem Robbiejem Williamsom sprl tik pred odhodom na oder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.