Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Santana bo oživil klasike

Santana pripravlja tudi izvirne skladbe. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kitarski virtuoz Carlos Santana je za zadnji album posnel nekaj zimzelenih skladb drugih skladateljev.

Album Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time Santane in glasbenega velikana Cliva Davisa prinaša nekaj najbolj znanih rock pesmi. "Te pesmi so zame kot ženske, ki so pripadale Jimiju Hendrixu in Ericu Claptonu,"
je Santana dejal v enem zadnjih intervjujev. "Opogumil sem se in jih povabil na zmenek. Zelo sem jim hvaležen in prepričan sem, da bodo še šle z menoj, če jih bom spet povabil."

Kitarist je na plošči združil sile z več pevci. Chris Daughtry mu je pomagal oživiti pesem Defa Lepparda Photograph, Gavin Rossdale je prispeval interpretacijo pesmi T. Rexa Bang A Gong, soul pevka India Arie je pesmi skupine The Beatles While My Guitar Gently Weeps dodala zemeljsko noto.

Santana pa medtem pripravlja tudi izvirne skladbe. Izšle bodo na albumu Shape Shifter, ki bo predvidoma izšel prihodnjo pomlad. Santana razmišlja tudi o biografskem filmu. Iz Hollywooda so ga že pogosto nagovarjali, da bi posneli film o njegovem življenju, zdaj je dal zeleno luč bratoma Petru in Benjaminu Brattu. Benjamin Bratt bo film režiral in obenem nastopil v vlogi glasbenika. Film naj bi bil v kinih že leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.