Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Si upate preplezati Eiger?

Severna stena Eigerja Kino Metropol
Sanje mnogih gornikov leta 1936 - kot prvi preplezati severno steno Eigerja, 1800 metrov visoko legendarno steno Eiger. V Kinu Metropol si ob 20.30 oglejte zgodovinsko pustolovsko dramo Severna stena Eigerja (Nordwand).

Tik pred olimpijskimi igrami želi Hitler videti nemške junake, ki bodo moč nove rase le podkrepili z uspehi in izrednimi dosežki.

Zlata olimpijska medalja za tistega, ki prvi prepleza nevarno in nedosegljivo goro Eiger. Enako razmišljata tudi plezalca Toni Kurz (Benno Fürmann) in Andi Hinterstoisser (Florian Lukas), ki sta prepričana v svoj uspeh v Steni smrti. Vzorna pripadnika nacističnega gibanja pa ravno nista.

Namesto Heil Hitler, pozdravita s Servus. Prava Bavarca pač. No, glavno da znata plezati … in važno, da prehitita dva Avstrijca, ki sta se vključila v boj in jima sledita po novi poti Severne stene. Možje hitro napredujejo, vendar se iz lepega sončnega vremena prikaže snežni vihar. Kmalu se plezalci ne borijo več za prestižni vrh, ampak za golo preživetje.

Cena redne vstopnice znaša štiri evre, člani celjske knjižnice, študenti in upokojenci boste zanjo odšteli 3,5 evra, člani kluba Metropol pa boste zanjo odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.