Magazin > Film & Glasba & TV
7446 ogledov

Sin znanega Slovenca, za katerim je težka pot do zdravja, sedaj osvaja Slovenijo

mark žitnik, tristan žitnik Osebni arhiv
9-letni sin Marka Žitnika posnel pesem.

Nekdanji televizijski voditelj Mark Žitnik poka od ponosa. Njegov sin Tristan je namreč posnel pesem, sedaj pa je izšel še spot.

Skladba nosi naslov Pol srca, napisala pa sta jo Tinkara Kovač in Miha Hercog. Tinkara in Tristan se poznata že nekaj časa, saj je deček nastopil v spotu za Tinkarino skladbo Do roba in še čez. "Tinkara ga je takrat slišala peti. Ko je spisala besedilo, za katero se ji je zdelo, da je napisana za Tristana, me je poklicala in nekaj dni pozneje smo bili pri Mihi v studiu. O tem, da so se vsi trije neskončno zabavali, ni treba izgubljati besed," je za Žurnal24 povedal Žitnik. 

Ob naslovu pesmi Pol srca so se mnogi spomnili na Tristanovo trnovo pot do zdravja. Devetletnik se je namreč rodil s srčno napako in prestal že šest operacij. "Zdi se, da je naslov skladbe prav spisan zanj. Tudi zaradi vedenja o njegovi situaciji. V resnici pa je Tinkara v skladbi zajela modrost, da so naša srca narejena tako, da vanje želimo in zmoremo spustiti ljubezen, objeme pa tudi drevesa in nebo, ko to želimo. Da vedno znova čakamo na to, da nekdo drug zapolni del te vsebine z drugimi čustvi, ki nas bogatijo," je še razložil Žitnik in ob tem razkril, da se Tristan pred kamero dobro počuti in da prepeva že, odkar pomni. A bolj kot glasba ga očitno zanima kamera ... "Poleg snemanja reklam zdaj sanja še o kaki nadaljevanki, spisal pa je že scenarij za svoj film," nam je še zaupal ponosni očka.

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:35 17.julij 2024.

    Sori,ampak mali nima posluha, kot drugo pa poje skozi nos!!!

  • Pierre 07:52 17.julij 2024.

    Mali fuša, da se ga ne da poslušat... komad je ''kr neki''!! A mu noben ne zna povedat da nima posluha?