Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Slovenski bend v Londonu

Barely Modern konec februarja v londonskem klubu The Enterprise: kitarist in vok Žurnal24 main
Barely Modern so mladi indie rock trio iz Logatca, ki se je preselil v London. Tam že tudi koncertirajo. Ali bodo zgodba o uspehu, bo pokazal čas.

Kako, da ste se odločili, da se kar skupaj preselite v London?

To smo se zmenil že kakšne dve leti nazaj, a smo se odločili, da je zdaj pravi čas, da gremo, ker smo vsi zaključili srednje šole.

 

Je to eden od načinov, da vas sliši publika, ki je tovrstni glasbi, ki jo igrate, morda bolj naklonjena, kot v Sloveniji?

Seveda. Tu je scena bolj razvita kot v Sloveniji.

 

Na skupino Barely Modern smo v Žurnalu24 opozorili že oktobra leta 2009 - predstavitveni članek si lahko preberete tukaj.

Kakšni so dosedanji odzivi, izkušnje?

Dosedanji odzivi so dobri. je pa res, da se takoj pozna, če je koncert v petek zvečer brez vstopnine, ali pa v sredo in z vstopnino šest funtou. Občutek, ko si deležn kakšne pozitivne kritike od tukajšne publike, je res odličen.

 

Vsi trije ste si našli službe - dejansko kaj privarčujete, ali se vse vlaga naprej v glasbo?

Ja - privarčujemo, vendar ne vlagamo vsega v glasbo, z izjemo tiska kakšnih letakov ali cedejev, ki jih delimo na koncertih.

 

Razmišljate morda tudi o tem, da bi kaj v Londonu posneli (album)? So že padle kakšne ponudbe, namigovanja?

Ponudb še ni bilo, a smo za kaj takega definitivno zainteresirani.

 

Koliko koncertov ste že imeli in koliko jih še čaka?

Zaenkrat smo imeli štiri nastope, čaka jih še pet, sproti pa bomo našli tudi nove. Teh ni težko dobiti - morda celo lažje, kot se nam je sprva zdelo.

 

Kje in kdaj boste nastopali v bližnji prihodnosti, da si vas morda kdo od Slovencev, ki bo obiskal London, ogleda?

V soboto, 26. marca iigramo v klubu The New Cross Inn v Lewishamu - to je južni predel Londona. Nato pa 13. aprila v Camdenu v Elixir Baru.

 

Kako tam klubi ravnajo z bendi? Bolje ali slabše kot tu?

V Sloveniji je definitivno za bende boljše poskrbljeno, tukaj ne dobiš niti zastonj pijače. Je pa tako, da ponavadi od tebe zahtevajo, da bo naprimer na koncert prišlo vsaj deset ljuii, če hočeš, da te naslednjič spet najamejo.

 

Kakšna je razlika med slovensko in britansko publiko?

Publika tu je videla že marsikaj in če ti po koncertu pridejo čestitat in te sprašujejo, ali imaš morda CD z demo posnetki, se res počutiš super.

 

V Veliki Britaniji se na dan sestavi na stotine bendov ... Kaj je vaša prednost?

Prednosti nimamo, pravzaprav nam je verjetno še težje - glede na to, da ne poznamo veliko ljudi, ki bi nas prišli na koncerte podpirat. Kar se pa tiče glasbe, pa še ne vemo - čas bo pokazal svoje.

Več njihove glasbe pa lahko slišite na spletni strani www.myspace.com/barelymodern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.