Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Slovenski film blestel v Sarajevu

film Izlet
1/8
PR filma Izlet
Sinoči se je na sarajevskem filmskem festivalu odvila premiera slovenskega filma Izlet režiserja Nejca Gazvode. Njegovo delo je poželo najbučnejši aplavz.

Dvorana je pokala po šivih, saj je za film že pred projekcijo na festivalu vladalo izjemno zanimanje, gre namreč za edino svetovno premiero v tekmovalnem programu. Na rdeči preprogi se je pred projekcijo sprehodil režiser Nejc Gazvoda ter mlada igralska zasedba, igralci Nina Rakovec, Jure Henigman in Luka Cimprič. V dvorani pa je pred projekcijo diva evropske kinematografije, Charlotte Rampling, podelila nagrado fundacije Katrin Cartlidge egiptovski pisateljici in režiserki Hali Lotfy.

Film je bil sprejet z navdušenjem tako obiskovalcev kot prisotnih filmskih strokovnjakov, ki je bilo toliko večje zaradi dejstva, da gre za nizkoproračunski prvenec. Po besedah organizatorjev se je po projekciji razlegel najbučnejši aplavz na festivalu. "Celotna ekipa filma je izjemno zadovoljna, saj takšnega odziva nismo pričakovali, vsi so nam neverjetno naklonjeni, aplavz je bil izjemen ... Z eno besedo – fantastično!" je po premieri povedala Nina Rakovec, ki v filmu igra eno izmed treh glavnih vlog. Režiser Nejc Gazvoda pa je na kratko dodal: "Izjemen in čustven odziv občinstva, sanjska premiera!" je bil navdušen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.