Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Slovenski režiser osvojil Cannes

Dvojina Facebook
Slovenski režiser Nejc Gozvoda v Cannesu žanje uspehe.

V sklopu 66. filmskega festivala v Cannesu se je na Film Marche premierno predstavil tudi drugi celovečerni film Nejca Gazvode Dvojina. Na dobro obiskani projekciji za festivalske selektorje in filmske agente je Dvojina doživela zelo pozitivne odzive, tako da se ji očitno obeta pestra mednarodna festivalska pot.

Prav v tem festivalskem sklopu je bil namreč pred dvema letoma prvič prikazan Gazvodov prvenec Izlet, kar mu je dalo zagon za kasnejšo izjemno uspešno festivalsko pot, ovenčano z mednarodnimi nagradami, uspešen pa je bil tudi v domačih kinematografih z več kot 14.000 gledalci in redno kino distribucijo na Hrvaškem.

S podobnimi obeti stopa na pot tudi film Dvojina, na kar med drugim kaže tudi že podpisana pogodba za zastopanje in svetovno distribucijo z nemško distribucijsko hišo Media Luna New Films.

Film Dvojina, ki je nastal v produkciji produkcijske hiše Perfo in koprodukciji Beofilm in Studio Dim, je slovensko-dansko-hrvaška koprodukcija. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, Danski filmski inštitut in Hrvaški avdiovizualni center in je nastal ob dodatni finančni pomoči nemško francoske televizije ZDF/Arte. Slovenskemu občinstvu bo premierno prikazan v mesecu avgustu.

Napovednik si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.