Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Služkinje proti nepravičnemu sistemu

Služkinje Kinodvor
V kinematografih v Ljubljani, Mariboru in Kranju si lahko ogledate dramo režiserja Tatea Taylorja z naslovom Služkinje (The Help).

Zgodba se odvija v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so ZDA doživljale vrsto prelomnih družbeno političnih gibanj, med katerimi je nenasilni aktivizem za človekove pravice in enakopravnost temnopoltih Američanov Martina Luthra Kinga zagotovo eden najpomembnejših in najodmevnejših.

V vrtincu teh gibanj se zdi, da se je čas v južnih državah ZDA ustavil, toda v mestecu Jackson, Misisipi, se črnska dekleta in žene, ki so, tako kot generacije pred njimi, vse življenje služile premožnim belim družinam in vzgajale njihove otroke, povežejo v ''en glas''.

Njihova občutja, misli in pričevanja so zapisana v romanu Služkinje (The Help), prvencu Kathryn Stockett, in je med bralci kmalu doživel izjemen uspeh. Tri ženske, v nenavadnih okoliščinah tako prijateljice kot zarotnice, okrog katerih se splete in naniza vrsta človeških usod in zgodb, tvorijo ogrodje in srce romana ter filma, po katerem je posnet.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju, Kinu Komuna ter Planetu Tuš v Kranju in Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.