Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Spoznajte pravega nosoroga

V primeru dežja bo predstava v Viteški dvorani. (Foto: Matej Peternelj) Žurnal24 main
Gledališko postavitev z glasbo v živo, nov avtorski portret Ivana Peternelja z naslovom Nosorog si lahko ogledate nocoj ob 21. uri v slikovitem ambientu Plečnikovih Križank.

Prabitje. Izumirajoča in ogrožena vrsta, zaščitena pred popolnim izginotjem. Težka zemeljska žival, ki s svojim rogom in strašno silo vzbuja grozo, kadar brani svoj prostor bivanja. Njegov edini sovražnik je človek - divji lovec. Nosorog je prispodoba za ustvarjalca.

Abstraktne gledališke podobe govorijo o osamljenosti ustvarjanja, o individualizmu. Idejni svet posameznika je enkraten in neponovljiv. Posameznikovi resnični sovražniki so njegovi notranji strahovi. Grožnja zunanjega sveta je samo odsev temačnih likov, ki pobegnejo iz polja nezavednih vsebin. Črne figure so podobe teh demonskih divjih lovcev iz temnih sanj. Njihove mračne ptice so kot slutnja smrti. Nosorogov rog je idejni falus, ki oplaja. Kastracija ideje je za ustvarjalca samomor.

Za vstopnico boste odšteli 5 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.