Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Tenorist prvi v Stožicah

Po naših informacijah naj bi vstopnice stale v povprečju okoli 60 evrov. (Foto: Žurnal24 main
José Carreras. Potrjen prvi koncert v Stožicah. Največji tenorist na svetu bo 7. oktobra nastopil s simfoniki RTV.

Operni pevec José Carreras je prehitel vse rock zvezde. Vsaj glede nastopa na novem stadionu in dvorani v Stožicah – njegov nastop je prvi uradno potrjeni koncert na tem novem prizorišču.

Najsrečnejši trenutek v mojem življenju? Ko mi je zdravnik povedal, da sem popolnoma ozdravljen levkemije.
José Carreras, tenorist

Nastopil bo 7. oktobra, spremljal ga bo Simfonični orkester RTV Slovenija, kot posebna gostja pa bo nastopila sopranistka Celline Bryne.

Eden od Treh tenorjev
Carreras je postal širše prepoznaven leta 2003 kot eden od Treh tenorjev; ob boku Plácidu Domingu in Lucianu Pavarottiju s serijo masovnih koncertov, ki so se začeli leta 1990 in se nadaljevali vse do leta 2003.

Carrerasov repertoar obsega več kot 60 oper, nastopil je v številnih televizijskih šovih in filmih. Njegova diskografija obsega več kot 150 posnetkov in 50 oper v celoti.

Carreras se je rodil 5. decembra 1946 v Barceloni, na opernem odru pa je prvič nastopil že pri enajstih letih. V osemdesetih je zbolel za levkemijo in jo na koncu tudi premagal. Več na spletni strani Josepcarreras.com.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.